Inflatie in Spanje sinds de introductie van de euro

By on 22/05/2011

Wie de onderstaande foto bekijkt, zal wel begrijpen dat de gemiddelde Spanjaard nog niet veel aan de euro heeft gehad. Iemand rekende hier uit dat de prijzen maal vier gingen terwijl zijn inkomen steeg van 145.000 peseta’s naar 150.000 peseta’s.

Het is de realiteit voor de man in de straat, al zal de overheid dat nooit toegeven. Zij hebben zo hun eigen manier om de inflatie te berekenen.

Prijzen spanje4 Comments

 1. ozhan

  22/05/2011 at 14:25

  Wat voor een ongeargumeerde artikel is dit zeg. Kom op Maarten, ik verwachte echt wel meer van jou.

  Deze cijfers zeggen helemaal niks, als je het niet kan vergelijken met de cijfers van eerdere jaren.

  Ik zou op zijn minst de cijfers dan willen zien van 1990 – 1999. Daarnaast, het gaat hier om loon van 1 iemand, dat is niet segnificant… Je moet minstens 1000 mensen bekijken van verschillende doelgroepen.

  Nee maarten, ik had meer van je verwacht…

 2. Maarten Verheyen

  22/05/2011 at 15:34

  Een foto met 2 alinea’s tekst erbij zou ik niet meteen een artikel noemen. Ik zeg alleen maar hoe de man in de straat aankijkt tegen de prijsstijgingen. Er is al 10 jaar amper inflatie volgens de officiële cijfers maar ga maar eens kijken hoe alles wel flink duurder is geworden. En in Spanje is het blijkbaar nog erger. En nee, dat is niet wetenschappelijk onderbouwd. Voor wetenschappelijke mumbo-jumbo kan je bij de ECB terecht. Zij zullen je wel aan de hand van cijfers kunnen aantonen dat er geen inflatie is. De meeste mensen weten echter wel beter.

 3. beuker

  23/05/2011 at 06:59

  Leuk om ook voor jezelf zo’n lijst te maken.

 4. noord europa?

  23/05/2011 at 14:48

  Ik vind ook dat je op moet passen met die academische weetjes. Er zit een ongelofelijke ongezond haleluja gehalte in louter academisch gevoede kringen. Ik hoorde dat Wellink bijvoorbeeld niet eens weet (wist) wat de volgende dag in zijn agenda stond. Volgens mij deed die man er gewoon elke dag een schepje bovenop als slot van de binnenlandse discussies en een liet ie zich vollopen in buitenlandse discussies. Ondertussen dreef financieel Nederland af. Nu moeten we onze hoop vestigen op onze glimmende ‘jan kees’ de Jager en zijn adjudant Klaas Knot.