Dexia in vrije val!

By on 16/06/2011

Dexia noteert op dit momenteel meer dan 8% lager. Het aandeel is nu in vrije val. De koers nadert de 2 euro.

De koers van Dexia is al een tijdje dalende maar nu gaat het opééns snel. Moody’s dreigt met een downgrade omdat de exposure richting Griekenland wat teveel van het goede is.

En het feit dat Dexia zich nog steeds voor een te groot deel financiert via de kapitaalmarkten, helpt ook niet.

Hier dreigt een groot probleem te ontstaan. Niet alleen voor Dexia, maar ook voor het koninkrijk België dat nog steeds garant staat voor een groot deel van de schulden.

Met andere woorden, als Dexia gaat, gaan we allemaal.2 Comments

 1. William

  16/06/2011 at 12:30

  Dat we garant staan voor Dexia met zijn allen hebben we te danken aan Yves Leterme en Didier Reynders.
  Herinner mij nog goed hoe Yves Leterme zijn handelen over de bankencrisis verkocht als het werk “van een goede boekhouder”. Mij moet je eens uitleggen waarom een boekhouder goed is wanneer hij alle goede stukken van de bankene weggeeft aan de diezelfde banken en alle schulden en garanties opdringt aan zijn bevolking?
  Als wij als bevolking toch garant moeten staan voor de verplichtingen van de banken, dan hadden ze diezelfde banken maar moeten nationaliseren.
  Dank u Leterme, uw volk zal in de toekomst wel de prijs betalen van uw “goed beheer”.

 2. Jeff

  16/06/2011 at 14:03

  Akkoord dat politici enkel met gestolen belastingsgeld of bijgeprint geld bevriende banken redden. Echter, indien ze dit niet doen zijn ze ook de boeman, Hence Yves Leterme in Fortis dossier waar hij de bank wel liet vallen en aandeelhouders alles verloren en hij nog zwaarder werd afgestraft dan in Dexia dossier. Het lijkt wel alsof het volk wilt dat banken gered worden en stelen hiervoor via belastingen en geld bijprinten ok is.

  Wat voor zin heeft het te discussieren hoe de lokale maffia ons gestolen geld besteed? Uiteraard doen ze soms nuttige uitgaven en soms niet. Maar het blijft gestolen geld en dat is het probleem!