Hét biotech-aandeel van 2013? Cellceutix

In 2012 maakte het aandeel Ceelceutix al een mooie evolutie met een stijging van meer dan 200 %. Maar dit nog relatief onbekend biotechbedrijf zou wel eens de grote verrassing kunnen worden van 2013. Het biotech bedrijf is pas begonnen met klinische testen voor een mogelijke kaskraker Kevetrin. Nu is elke biotech-aandeel een groot risico, maar Cellceutrix noteert nu nog steeds met een grote discount ten opzichte van andere biotech-aandelen die pas gestart zijn met klinische testen.

De waarde van een deal van een ander geneesmiddel in de pijplijn, Prurisol,  maakt momenteel al 2/3e uit van de totale waarde van Cellceutix. Na bekendmaking van nieuwe data omtrent de klinische tests rond Kevetrin, zou een deal omtrent dit geneesmiddel vermoedelijk niet uitblijven, wat het opwaarts potentieel voor dit aandeel verder opdrijft.

Kevetrin en Prurisol kunnen in 2013 samen al meer dan $ 6 waard blijken te zijn, of een verviervoudiging de huidige koers voor dit aandeel. Het grote gevaar zit hem uiteraard in het risico op tegenvallende resultaten, maar Cellceutix lijkt een biotech-aandeel te zijn dat de wind van voor heeft in 2013. Bij biotech moet je toch vooral surfen op de goede resultaten in het onderzoek, de goedkeuring door de FDA blijft altijd een sprong in het duister. Cellceutix blijft alvast een aandeel om te volgen in 2013.

Seeking Alpha