Zo ziet de kapitaalvlucht uit Italië eruit

Silvio Berlusconi heeft ooit eens gezegd dat belastingontduiking en omkoping gewettigd is zolang iedereen het doet. Nu verklaart de CEO van Italië zijn grootste bank, UniCredit, dat de confiscatie van spaargeld geen probleem is, zolang ze het overal toepassen. M.a.w. gangsterpraktijken zijn dus gewettigd zolang iedereen het maar doet. Dit zet de Italianen aan om bizarre oplossingen te zoeken om hun kapitaal veilig te stellen.

Op zich is het geen slecht idee om confiscatie van spaargeld een algemene trend te maken aldus Zerohedge. Waar zal al het zwarte geld naartoe gaan als het nergens meer veilig is? Er zijn dan nog slechts een handvol plaatsen mogelijk. Een daarvan is Zwitserland.

De kapitaalvlucht van Italië naar Zwitserland is al op gang gekomen. Maar niet door geld over te schrijven van Italiaanse rekeningen naar Zwitserse rekeningen. Recent werd er een auto onderschept aan de Italiaans-Zwitserse grens met een ton goud aan boord, ter waarde van $ 6 miljoen. Zo ziet de kapitaalvlucht uit Italië er momenteel uit. Officieel blijft het geld in het land, maar onder de radar wordt het naar Zwitserland gesmokkeld in de vorm van fysiek goud, niet in euro’s, dollars, bitcoins,… maar in GOUD!