Rabobank stopt met het aanbieden van edelemetalenrekeningen

By on 15/07/2013
Goud munten (2)

Rabobank grijpt de malaise op de goud- en zilvermarkt aan om zich te ontdoen van rekeningen gekoppeld aan deze edelmetalen. Het treedt hiermee in de voetsporen van ABN AMRO dat enkele maanden geleden de levering van fysiek goud en zilver onmogelijk maakte. Het is opvallende dat opnieuw een Nederlandse bank een beslissing neemt die de verhandelbaarheid van fysiek goud en zilver beperkt.

Vanaf 1 september kunnen klanten geen edele metalen meer aankopen. Wie dan nog wat op zijn rekening heeft staan, krijgt een jaar de tijd om het saldo te verkopen of over te dragen naar een andere bank. De bank zou de interesse in die belegging al enige tijd hebben zien dalen. Vandaar de beslissing om het product niet langer aan te bieden.

“Waarom stopt Rabo ermee?”, vraagt Pascal Paepen van De Morgen zich af. “Ik weet het niet”, is zijn antwoord. Waren er wat te veel verliezen bij klanten die gespeculeerd hadden? Of wil de bank zich niet langer bezighouden met producten die niet goed in de markt liggen? De populariteit van de edelemetalenrekening is wellicht sterk gedaald door de opgang van allerlei ‘trackers’ en ‘ETF’s’.4 Comments

 1. Femke

  15/07/2013 at 16:28

  Omdat ze weten dat er bijna geen fysiek goud meer in omloop is, en dat deze dus alleen maar naar boven kan gaan en daar hebben banken een bloedje hekel aan, dat ze niet genoeg geld meer kunnen verdienen aan hun klanten.

  Banken zijn net verzekeringskantoren als ze niet genoeg kunnen verdienen over de ruggen van hun beleggers, dan stoppen ze er mee.

  Dus als een van deze bedrijven iets aanbieden, is het vaak te mooi om waar te zijn dan is dat het ook. Dus ze blijven alle kippen plukken tot dat er niks meer te plukken valt.

 2. hendrik1729

  16/07/2013 at 16:42

  Natuurlijk stoppen ze ermee, stel je voor dat de klanten doorkrijgen dat de koopkracht van het papiergeld op instorten staat. Of dat blijkt dat al de kluizen van ALLE bullionbanks LEEG zijn.

 3. Pingback: Rabobank: Sorry, ons goud is op | Lang Leve Europa!

 4. Gérard

  19/08/2013 at 15:49

  Juist, kijk maar op de site marketupdate.nl. Banken hebben jarenlang op papier goud verkocht, zonder dat het gedekt was. Als mensen nu fysieke uitlevering vragen, kan de Rabo daar niet aan voldoen. Er ligt immers maar een fractie van al het goud dat ze verkocht hebben, in de kluis!