EU geeft subsidie voor nep-boerderij

Het is blijkbaar niet zo moeilijk om de Europese Unie op te lichten, geen wonder dat de Europese politici dan ook zelf van het systeem gebruik maken. Volgens nutech.nl zijn er zelfs enkele Roemenen in geslaagd om landbouwsubsidies binnen te rijven voor een boerderij die niet bestaat. Nu begrijp ik ook wel dat het onmogelijk is om elke aanvraag ter plaatste te gaan bezoeken, maar je stelt je er toch serieus wat vragen bij.

Acht Roemenen hebben drie jaar lang ongeveer 500.000 euro landbouwsubsidie van Europa gekregen voor een boerderij die alleen op papier bestond. De Roemenen vroegen in 2010 subsidie aan bij de Europese Unie voor het houden van koeien. Op papier ging het om 1860 koeien waardoor de acht personen onder meer 100 tot 150 euro per koe kregen.

Na drie jaar bleek dat de koeien en de boerderij helemaal niet bestonden. De verdachten moeten het geld terugbetalen, maar drie van de acht personen hebben bezwaar aangetekend. Zij stellen dat nergens duidelijk staat dat er alleen subsidie voor fysieke koeien kan worden aangevraagd.

En ik dacht dat zoiets alleen maar in België kon gebeuren.