Deze indicator zegt: “Koop Amerikaanse aandelen!”

Een bepaalde, betrouwbare indicator voor de aandelenmarkt laat zien dat de aandelen vanaf dit niveau nog verder kunnen stijgen. Deze indicator vertelt dat je aandelen moet kopen wanneer de rest dat niet wilt doen. Drie weken geleden liet de indicator zien dat de correctie voorbij was en vandaag zegt de indicator nog steeds dat je mag kopen.

De National Association of Active Investment Managers (NAAIM) Exposure Index is een onderzoek bij hedge fund managers en fondsbeheerders. Deze managers beheren geld van hun klanten met als doel de markt te verslaan. Een score van 100 geeft aan dat deze fondsen volledig geïnvesteerd zijn en 0 geeft aan dat ze totaal niet in de markt zitten.

Begin augustus daalde deze index fors en ze is recent aan een kleine klim begonnen. De geschiedenis leert ons dat aandelen heel dikwijls hoger gaan vanaf dit niveau. Iedere keer dat de index op dit niveau stond en de index begon te stijgen, was in het verleden een goed moment om in de markt te zitten. In de helft van de gevallen voorspelt de NAAIM zelfs exact de bodem van een correctie, de andere keer volgt er slechts nog een kleine daling van enkele procenten alvorens de aandelen terug beginnen te stijgen – aldus Daily Wealth.