Rode vlaggen voor Amerikaanse aandelen ?

De technische analisten van CiovaccoCapital kijken altijd naar de markt in mogelijke uitkomsten. Aangezien niemand de toekomst kan voorspellen, kan je op basis van technische analyse wel opmerken of de kans groot is dat de aandelen gaan stijgen of dalen. Als de prijs van een index of aandeel noteert boven het korte termijn gemiddelde en het langere termijn gemiddelde, het korte termijn gemiddelde boven het langere termijn gemiddelde en beide gemiddeldes bewegen in opgaande lijn, dan is de kans groot dat aandelen het goed zullen doen.

Anderzijds is het omgekeerde ook waar: de koers onder de gemiddeldes, het korte termijn gemiddelde onder het langere termijn gemiddelde en de gemiddeldes in dalende lijn voorspellen dikwijls een correctie. Hoe groot en hoe lang de correctie zal duren, weet niemand. Dit kan zeer kort zijn zoals we dit jaar al 2 keer gezien hebben. Het geeft alleen aan dat de kans groot is dat er slechte dingen gaan gebeuren. Op deze manier kan je dus je risico profiel aanpassen.

Signaleren de huidige technische signalen rode vlaggen?  Bekijk het in deze interessante video van CiovaccoCapital.