David Stockman: Er is een gigantische financiële katastrofe op komst

Amerikaans zakenman David Stockman schopt in zijn welbekende stijl op King World News wild om zich heen. Hij waarschuwt dat we afstevenen op een nooit geziene  financiële catastrofe.

Hij zegt dat we in een bubbel leven, met grote overwaarderingen.  Alles is te duur: aandelen, vastgoed, marktkapitalisatie van grote en kleine bedrijven inclusief de derivaten, alles is overgewaardeerd.

Aandelenmarkten zullen crashen. Obligatiemarkten zullen zich verplaatsen. Centrale banken zullen hun geloofwaardigheid verliezen.  De piramide zal als een kaartenhuis ineenstorten.  Het enige wat alles nu nog overeind houdt is het vertrouwen in centrale banken met zijn massale geldinjecties.

Onderpanden zullen minder waard worden. Alles is tegenwoordig verpand, dat is hoe de grote schulden en bubbels zijn opgebouwd. Eens de carrousel in gang gezet wordt, is hij niet meer te stuiten.

De afwaarderingen  die er zullen komen zitten ingebakken in het monetaire systeem. En het zal er stuiven.  We stevenen af op een gigantische katastrofe, nooit gezien.

Het vertrouwensverlies in de centrale banken zal er zeker komen. Bij een herwaardering zal goud een prominente rol innemen aldus Stockman.

Sommige economen, bvb van de London School Of Economics, zullen deze waarschuwing nu afdoen als een primitieve reactie. Nog andere economen zullen achteraf zeggen dat we het niet konden weten omdat er gebruik gemaakt werd van financiële spitstechnologie die niet in te schatten was. Ratingbureaus kunnen ook als schuldigen opgevoerd worden.  En…banken moeten gered worden.