De Chinezen kopiëren alles, zelfs Ben Bernanke

Toen de aandelenmarkten en de huizenmarkt in de VS in 2008 crashte, werden de eerste plannen door Bernanke bedacht. De Amerikaanse regering besloot een gigantisch stimulus programma op te zetten dat begon met Quantitative Easing, beter bekend als QE (kwantitatieve versoepeling) waar later verschillende smaken van werden toegediend. Het resultaat: Zowel de huizenmarkt alsook de aandelenmarkten bloeide enorm op.

Ik herinner u even aan deze gebeurtenis omdat we nu aan de vooravond staan van een gelijksoortige situatie in China. De afgelopen maand namelijk daalde daar de huizenprijzen in 69 van 70 voornaamste steden. De Chinese overheid laat dit niet zomaar gebeuren. Deze dalende trend moet snel gekeerd worden om het volk ‘in control’ – ‘gelukkig, maar vooral gehoorzaam’ te houden.

Ook Chinese aandelen zijn al 60% gedaald gemeten vanaf de top. Dit samen met nu ook een instortende huizenmarkt. De Chinese regering zal ingezet worden om het tij te keren.

De overheid heeft al reeds enkele restricties ontnomen voor het aanschaffen van een woning, het voor burgers makkelijker gemaakt om een hypotheek te krijgen en de maandelijkse aflossingen weten te verlagen. En het heeft gewerkt. Volgens “Barclays Bank” steeg de huizenverkoop in 32 Chinese steden alleen al afgelopen week tot het hoogste niveau van 2014.

Tot hier de huizenmarkt.

De aandelenmarkt

De Chinese regering is bezig met een gigantische marketing campagne om de aandelenmarkt de lucht in te jagen.

Volgens Bloomberg News:

The official Xinhua News Agency [run by the Chinese government] published at least eight articles this week advocating equity investing, after similar stories appeared in the People’s Daily newspaper and on state-run television last month, part of what Everbright Securities Co. says is an increased government push to bolster the market. Authorities have also cut trading fees, made it cheaper to open new accounts, and organized investor presentations by the biggest listed banks in the past two weeks.

In het kort: China is actief bezig het volk warm te maken voor Chinese aandelen.

Daarnaast maakt China het voor nieuwe bedrijven makkelijker en toegankelijker om een notering op de aandelenbeurs te krijgen. Ook buitenlandse investeerders moeten beter toegang kunnen krijgen tot Chinese aandelen.

De Amerikaanse overheid deed er in 2008/2009 alles aan om de aandelen te laten herstellen. Kijk waar het toe leidde – we hadden een van de beste investeringsmogelijkheden in tijden. Deze rally duurde zelfs langer dan de dot.com bubbel. Nu komt China met haar eigen versie van de Bernanke Asset Bubbel. Ze willen de huizenmarkt en haar aandelenmarkten de lucht in jagen. Ze zullen er alles aan doen om dit zover te krijgen.

Koop China, vooral aandelen – NU!

Richard de Feber
Voor Beurs.com

Bron TheCrux