Wees hebzuchtig wanneer anderen angstig zijn: Goudmijnen staan klaar voor een superrendement

Goud is passie, zeker deze dagen. Er zijn altijd gepassioneerde meningen over goud: Is het nu een gewone grondstof of is goud de activa met de ultieme waarde.

Een ding is zeker, de goudmijnbedrijven worden zwaar afgestraft. Het is de zwaarste afstraffing in jaren. Dat kan een overdreven reactie zijn. Het zou nu wel eens de moment kunnen zijn om een positie in te nemen.

Goudmijnen noteren nu op een meerjarig dieptepunt en sommige zelfs onder hun boekwaarde. Ze kunnen nog verder zakken op korte termijn maar de kans op een ommekeer wordt groter. Goudmijnen hebben de neiging om allemaal samen te stijgen en te dalen. Het zou dan wel eens een hele slimme zet kunnen zijn om er nu degene uit te kiezen die het zwaarst afgestraft is.

Goud zal terugkomen, dat doet het altijd. Goudmijnen zijn aandelen die met een hefboomwerking reageren op de goudprijs.

GDX is de index van de goudmijnen noterend op de NYSE.

(Klik om te vergroten)

goudmijnen

Goudmijnen reageren met een hefboomwerking op de goudprijs zelf. Bvb: Als goud aan $1100 noteert dan is er 100$ winst, spotprijs van $ 1200 is $ 200 winst. Het kopen van goudmijnen kan zeer lonend zijn bij een dip. En een dip is er nu zeker. Maar de toekomst zal toch moeten uitwijzen of deze tactiek op dit moment de juiste zet was. Zit de timing juist? Er is in ieder geval Blood In The Streets.

Indien je toch opteert voor individuele dan zijn dit de 16 grootste goudmijnbedrijven:
Barrick Gold (ABX)
Goldcorp Inc.(GG)
Newmont Mining (NEM)
AngloGold Ashanti (AU)
Kinross (KGC)
Newcrest (NCMGY)
Polyus (OPYGY)
Agnico-Eagle (AEM)
Gold Fields (GFI)
Yamana Gold (AUY)
Buenaventura (BVN)
Lihir Gold (LIHR)
Harmony Gold (HMY)
Randgold (GOLD)
IAMGOLD (IAG)
Eldorado Gold (EGO)