Grafiek: Koop nu goudmijnen!

Blood In The Streets”: dat hebben we nu met de goud en zilvermijnen. Wie heeft het lef om te profiteren van deze kansen. Goudmijnen staan op een 30-jarig dieptepunt. Deze opportuniteiten doen zich echt weinig voor. De goudmijnen zijn zwaar afgestraft.

De XAU/GLD ratio is de verhouding van de XAU goud en zilvermijnen aandelenindex ten opzichte van de prijs van GLD goud en gaat terug tot 1984. De XAU index is samengesteld uit 30 van de grootste goud-/ zilvermijnaandelen verhandeld op de NYSE / Nasdaq. Zijn totale marktkapitalisatie is $180 miljard. De verhouding zelf vertegenwoordigt de waarde van de index ten opzichte van de prijs van een ounce goud.

Een effectieve manier om de werkelijke waarde van goudmijnen te meten is te vergelijken met de goudprijs. Een goudproducent verkopen voor $ 20 per aandeel op een $ 1.500 goudprijs is een stuk goedkoper dan wanneer goud $ 1.000 noteert. Wanneer de prijs van goud hoger is, is het aandeel meer waard en omgekeerd.

Als u op zoek bent naar een ommekeer in de goudmijnen: vrijdag was de eerste dag sinds mei dat de XAU- / goudverhouding een sprong met verve heeft doorgemaakt. De ratio noteert nu aan 0,061. De goudmijnen/ goudratio noteerde donderdag op een 30 jarig dieptepunt, de gemiddelde historische verhouding is 0,25. Goud zou theoretisch hetzelfde mogen blijven op dit moment, terwijl de goudmijnen als ze terugkeren naar het historisch gemiddelde, een enorme stijging doormaken. Om terug te keren naar het gemiddelde bij een zelfde goudprijs mogen de goudmijnen stijgen met 400%.

(Klik om te vergroten)goud xau gld ratio

Telkens de verhouding 0,20 of lager was, waren de goudmijnen ondergewaardeerd ten opzichte van goud. De beleggers die op die buigpunten kochten, hebben enorme winsten gemaakt. Omgekeerd, wanneer de verhouding 0,34 of hoger bereikte, waren goudmijnen overgewaardeerd en klaar voor verkoop.

Op dit moment worden goudmijnen afgeslacht. Het is als een elastiekje dat wordt uitgerekt tot het uiterste. Zoals alle elastiekjes doen, zal dat terugveren. En niet alleen dat, gebaseerd op hoe extreem de onderwaardering is geworden, zijn ze gebonden aan een van de meest rendabele investeringen van deze generatie.

Het huidig sentiment in de sector van de edele metalen, de goudmijnen in het bijzonder, is somber. Het is zielig.

Eens dat alles genormaliseerd is, zullen er enorme winsten worden gemaakt door degenen die tegen de investerende kudde in zijn blijven gaan en zich niet hebben laten brainwashen door de reguliere financiële media. Maar echt zijn blijven geloven in de Real Assets.

Het is bewezen dat de meeste winsten gemaakt worden als je contrarion of tegendraads bent. Je moet geduld hebben. Maar eens de elastiek de andere kant opgaat zijn de winsten enorm. This opportunity comes once in a lifetime.