Oh, leuk… Bereid je voor op politiek geweld tussen het Amerikaanse Congres en de president

Aanstaande zondag zal de kwestie van het schuldenplafond van 18 biljoen USD in de Verenigde Staten (VS) weer in alle hevigheid losbarsten.

Technisch gezien gaat het hier om hoeveel schulden het Amerikaanse ministerie van Financiën mag uitschrijven. En, als de grens is bereikt, heeft de regering geen recht meer om meer leningen aan te gaan.

In praktijk, echter, is het schuldenplafond niets meer dan een indicator van wat de regering al heeft uitgegeven of van de grootte van de verbintenissen die de regering al heeft aangegaan.

En, in alle eerlijkheid, ik had een artikel geschreven van meer dan 1 000 woorden waarin wordt uitgelegd waarom de partijenruzie over het schuldenplafond een non-kwestie is. Gelukkig voor jou, beste lezer, bestaat er een video die alles veel duidelijker kan weergeven.