Deze ratio voorspelt een hogere zilverprijs!

De goud/zilver ratio is niets meer dan de prijs van goud gedeeld door de prijs van zilver. De evolutie van deze ratio in de geschiedenis, kan ons iets zeggen over hoe duur (of goedkoop) het ene edelmetaal tegenover het andere op een bepaald moment is.

bron: www.macrotrends.net
bron: www.macrotrends.net

 

Zoals duidelijk blijkt uit de grafiek, werd het huidige niveau in de buurt van 80 (goud 80x duurder dan zilver), slechts drie maal eerder bereikt tijdens de afgelopen twintig jaar.

Telkens was de zone rond 80 ook het startsein voor een forse inhaalbeweging van zilver. Met rendementen van respectievelijk 70%, 200% en 400% voor wie de volledige beweging kon meenemen…

We kijken dus uit naar een prestatie voor zilver, daarin zijn we duidelijk niet de enigen!

Sinds deze zomer zien we een heuse “rush” naar fysiek zilver van investeerders. Zodanig dat de wereldwijde producenten van deze munten absoluut niet aan de vraag naar zilveren munten kunnen voldoen.

De Australische Perth Mint kwam eerder vandaag met haar verkoopcijfers over augustus:

 

Perth Mint Sales 08/2015

 

Sinds deze zomer zitten de verkopen van goud en zilver in Australië in de lift. Afgelopen maand was echter niets minder dan spectaculair te noemen!

In augustus verkocht de Perth Mint 4x zoveel zilver dan in een “normale” maand!?!

Hiervoor kennen we, naast de grote vraag naar fysiek, wel nog twee extra redenen:

Ten eerste zitten vele andere munthuizen op hun tandvlees. Ze kunnen niet voldoende zilver aan de markt leveren, om aan de vraag te voldoen. De Australiërs kunnen wel nog “volgen” en leveren zilver waar anderen in gebreke blijven.

De tweede reden voor de spectaculaire verkoop, is dat de Perth Mint deze maand de bullion markt in zilver betreedt met de splinternieuwe zilveren Kangaroo.

Deze uitgifte is uitstekend geprijsd en de allereerste  Kangaroo’s zijn eerder deze week bij goud999 gearriveerd!

Zo is deze Australische munt nu al een succes, gemeten aan de verkoopcijfers!

Voor ons zijn deze munten de manier om in te spelen op het verwachte herstel van de zilverprijs!