Hoe lang nog?

In de maand juni publiceerden we een rapport over de zilvermarkt, waarbij we vraag en aanbod van fysiek zilver onder de loep namen.

Je kan dat zilver rapport, gepubliceerd met de beschikbare data tot en met mei 2015, desgewenst nog eens downloaden via deze link.

Vandaag is het nog wel een tijdje wachten op de “officiële” cijfers voor het volledige jaar 2015. Toch waren de laatste zes maanden behoorlijk spectaculair in de (fysieke!) zilvermarkt.

Met goud999 zitten we op de eerste rij als het om fysiek edelmetaal gaat. Het is ook geen geheim dat we de laatste maanden bij wijze van spreken meer energie moeten steken in het aankopen van fysiek zilveren munten bij de producenten, dan in het verkopen ervan in België, Nederland en de rest van Europa.

Dit alles zou je niet vermoeden als je naar de prijsgrafiek van zilver zelf kijkt:

 

 

In euro is de zilverprijs in 2015 “nergens” naartoe gegaan. Dat is tegelijk verwonderlijk… en ook weer niet… De prijs van zilver wordt immers bepaald op een plaats ver weg van zilver zelf (op de financiële markten).

Veel beleggers denken dat ze met een investering in mijnbouwaandelen, futures of ETF’s ook in zilver beleggen. Beleggen in onbestaand zilver is beleggen bij de “financiële industrie” en heeft in elk geval geen invloed op de fysieke markt…

Steve St. Angelo (van srsrocco) probeert steeds de vinger aan de pols te houden in de volledige fysieke zilvermarkt. Hij plaatste de totale vraag naar zilveren munten eerder deze week ergens tussen maar liefst 150 miljoen en 170 miljoen ounce voor 2015.

Als deze cijfers over de munten ook effectief worden bevestigd, dan betekent dit dat de volledige fysieke zilvermarkt afstevent op een serieus tekort voor 2015. Dit tekort kan dan oplopen tot meer dan 90 miljoen ounce zilver (of 2800 ton)!De productie van zilver uit mijnen en de recyclage van bovengronds zilver, komen dan alweer niet toe om het verbruikte fysieke zilver te dekken.

Het saldo moet dan komen van de bestaande bovengrondse voorraden van zilver, om de rekening te doen kloppen.

Hoe lang kan dit nog???

Voor wie zeker wil zijn:
Een monsterbox Philharmoniker is een efficiënte manier om fysiek zilver aan te kopen. Deze munten worden vandaag niet alleen snel uit onze voorraad geleverd, we verzenden de monsterboxen ook nog eens GRATIS via een verzekerde koerier.

Opslag van uw fysiek zilver, verzekerd en op naam in onze kluizen, is ook een mogelijkheid wanneer je niet over een geschikte kluis beschikt om je aankoop van zilver op te slaan.

 

 

P.S. Nog niet deelgenomen aan onze eindejaarswedstrijd? Dit is uw kans!
Iedereen die meedoet maakt kans op een gouden Krugerrand.

Deel je onze wedstrijd met je vrienden via e-mail of je Facebook account en help je ons dus om goud999 bekend te maken bij een groter publiek? Dan maak je bijkomend misschien wel kans op een volledige monsterbox Kangaroo!!!