Agfa-Gevaert verlengt lucratieve samenwerking

Agfa-Gevaert, het beeldvormingsbedrijf uit Mortsel, heeft een verlenging van een mooi lucratief contract met het Amerikaanse ministerie van defensie beet!

Eerst kwam men vanuit Amerika met dat nieuws. Het aandeel van Agfa-Gevaert vierde dan ook feest met een winst van net geen 10%.

Waar gaat het nu precies om? Het is meer bepaald in de divisie Healthcare van Agfa dat we ons bevinden. De VS zal de komende vijf jaar de technologie van het Belgische bedrijf gebruiken om beeldmateriaal op te slaan. Het contract bevat een optie voor een nog bijkomende vijf jaar. Als die tien jaar volledig worden afgerond zou het maximaal 768 miljoen dollar kunnen opbrengen.

Agfa-Gevaert kwam zelf met een bevestiging dinsdag. Zij zetten hun jarenlange samenwerking met de Amerikaanse defensie in de kijker. Sinds 1998 werken ze al met hen samen en dit contract is eigenlijk het vierde in rij.

Tim Artz, General Manager van Agfa HealthCare’s Global Government Program:

Agfa HealthCare heeft hard gewerkt om nu bijna 20 jaar de dominante positie in de Amerikaanse DIN-PACS-markt veilig te stellen. De waardevolle samenwerkingen die we hebben ontwikkeld en die blijven groeien met onze overheidsklanten tonen onze niet aflatende inzet om de meest geavanceerde oplossingen te leveren met de kwaliteit en veiligheid die deze complexe, veeleisende markt vereist.

Ook vandaag wint het aandeel, al is het niet meer zo spectaculair.

bronnen:

Agfa-Gevaert

foto:

Belga