HILARISCH: Fed lanceert Facebookpagina en wordt bedolven onder negatieve reacties

De Fed lanceerde vorige week een facebookpagina. Welk marketinggenie hier achter zit is ons onbekend, maar we zijn hem/haar enorm dankbaar. De commentaren op de pagina zijn hilarisch!

Het is waarschijnlijk geen toeval dat geen enkele centrale bank tot nu toe een Facebookpagina had. Het is niet alsof centrale banken zich iets aantrekken van de input van de gewone werkmens.

Hun monetaire politiek kwam de laatste jaren in een steeds slechter daglicht. Negatieve rentes, quantitative easing, LTRO-leningen… het bevoordeelde enkel de financiële instellingen en de hogere lagen van de bevolking.

De commentaren op de facebookposts van de Fed zijn dan ook niet mals. Maar dat lijkt de Fed-marketeers niet te deren: ze gaan doodleuk verder met posten alsof er niets aan de hand is.

Op een totaal van vijf facebookposts halen we er enkele leuke commentaren voor u uit:

Steven K.: “Snelle vraag! Ik ben een beginner wat dit betreft, maar ik probeer een land over te nemen via monetaire slavernij en muntontwaarding… tips?”

Op een post over het FOMC:

Arvin V.: “Is dit hetzelfde comité dat buitenlandse bedrijven een bail-out gaf met Amerikaans geld, of is dit een andere tak?”


Nog over het ‘Open markt comité’:

Matt O.: “Een open markt bestaat niet als een groep mensen buiten de vrije markt alle beslissingen nemen. Deze hele post is een oxymoron.”

De commentatoren zijn goed geinformeerd, misschien hebben ze beurs.com gelezen:

Brad B.: “De Federal Reserve Bank… is niet federaal, is geen bank, en heeft GEEN reserves!! Enkel een raad van criminelen die ons geld vervalsen!”

En als de Federal Reserve uitgescholden wordt, dan zijn de goud- en zilverkevers natuurlijk ook van de partij:

Tristan K.: “Met dezelfde hoeveelheid zilver koop je nog evenveel benzine in 2016 als in 1930, ook al is de prijs in dollars met 3600% gestegen… of zal ik zeggen de prijs in ‘Fed papier’?”

De bitcoinliefhebbers volgen het hele gebeuren ook met veel amusement:

Joe D.: “Ik hou van jullie! Hoe meer jullie je papiergeld devalueren, hoe hoger de cryptomunten stijgen en voor je het weet zijn jullie niet langer nodig, net als de federale overheid.”

Over de banden van de Fed met de rijken der aarde:

Steven K: “Volgen jullie directe bevelen van George Soros? Of is het een meer impliciete relatie?”

Kritiek op de gevolgen van het Fed-beleid op de doorsnee amerikaan:

Erik S.: “Is dit het forum om de Fed te bedanken voor de onbetaalbare huizenprijzen, verdoken inflatie en het bestraffen van spaarders? Goed bezig jongens, jullie hebben grote vooruitgang geboekt in het vernietigen van de middenklasse!”

En deze konden we jullie toch ook niet onthouden:

Zach J.: “Kunnen jullie me alsjeblieft een beetje van die QE geven? Ik wil 16 auto’s, 4 huizen, 2 speedboten en een schip kopen. Ik beloof dat het de economie zal stimuleren.”


Ik zou zeggen: ren snel naar de facebookpagina voor uren leesplezier of om uw frustratie van u af te schrijven, voor er iemand met gezond verstand bij de Fed ze offline haalt!

Foto: DonkeyHotey