14 oktober gratis event over toekomst geld met onder meer Bank of England

14 oktober wordt voor de derde keer reinvent.money georganiseerd. Dit maal mag je zelf bepalen hoeveel je betaalt achteraf. Met reeds 750 inschrijvingen belooft het het grootste monetaire event van Nederland te worden. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Het momentum rondom monetaire hervorming blijft aanwezig met een aanhoudende bankencrisis, neem bijvoorbeeld Deutsche Bank en de Italiaanse banken, en het succes van voorstellen als die van Ons Geld en oplossingen als Bitcoin.

Tijdens het event staan dit jaar 3 thema’s centraal:

  1. De toekomst van (centrale) banken en de mogelijkheid van centrale banken om rechtstreeks geld uit te geven aan burgers met keynotes van Michael Kumhof (Bank of England) en Arnoud Boot (UvA, WRR, SFL)
  2. De toekomst van de euro met keynote van Stephanie Kelton (adviseuse Bernie Sanders) en debat tussen onder meer Paul Tang (PvdA) en Ancilla van de Leest (Pirate Party)
  3. De toekomst van geld in het algemeen met Brett Scott en Lex Hoogduin (RUG)

Meer info via reinvent.money