Heel wat MDxHealth nieuws!

Weer nieuws voor MDxHealth. Het bedrijfje werd geschorst naar aanleiding van een private plaatsing die reeds succesvol werd afgerond. De kwartaalresultaten kwamen woensdag nabeurs en waren eveneens zeer behoorlijk. De onderneming is de laatste tijd nogal succesvol en dat mogen we duidelijk weten!

Het diagnosticabedrijf MDxHealth, genoteerd aan Euronext Brussel, mag dan wel maar een bedrijfje zijn genoteerd bij de kleinere aandelen van de BelSmall, toch kreeg het de laatste tijd al de nodige aandacht. Een aanzienlijke nieuwsstroom.

Vandaag werd de handel in het kleine biotech-/diagnosticabedrijf geschorst door toezichthouder FSMA om zo de resultaten van een private plaatsing af te wachten. Het persbericht hierover kwam reeds woensdag, nabeurs. MDxHealth zou wat extra geld kunnen gebruiken voor marketing en de verkoop in Amerika van haar producten ConfirmMDx en SelectMDx. Daarnaast willen ze ook nog andere testen ontwikkelen, één voor blaaskanker bijvoorbeeld die de naam AssureMDx draagt.

Er werd aangekondigd maximaal iets meer dan 4,5 miljoen nieuwe aandelen uit te geven om op die manier 15 miljoen euro binnen te halen. Achteraf bleek MDxHealth zelfs meer dan 20 miljoen euro te hebben verkregen met een mooie prijs per aandeel van 4,50 euro. Woensdag nabeurs was het aandeel 4,63 euro waard. De korting bleef dus zeer beperkt.

MDxHealth reageerde dat de vraag naar de nieuwe aandelen sterks was en het extra geld goed van pas komt om de toekomstplannen uit te voeren.

Woensdag nabeurs werden ook resultaten gepubliceerd waaruit bleek dat de omzet hoger uitviel dan verwacht en het verlies werd beperkt tot slechts 2,7 miljoen euro. De CEO Jan Groen verwacht break-even te draaien tegen eind 2017 of begin 2018 en 60 procent omzetstijging dit jaar.

Deze betere resultaten zijn natuurlijk te danken aan de goede prestaties van prostaatkankertest ConfirmMDx in de VS. Daar beginnen meer en meer verzekeraars terugbetalingen te garanderen. Hierdoor kwam de Belgische onderneming tegenwoordig vaak in het nieuws en dat deed het aandeel goed!

Bronnen: De Tijd, ABM FN, Beursduivel

Foto: Jonas Roosens