Mark Zuckerberg verliest 3,7 miljard dollar in 2 uur tijd

Foto: Flickr

Facebook’s ceo Mark Zuckerberg verloor woensdag 3.7 miljard dollar in slechts 2 uur na het sluiten van de markt in New York en na de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers.

Volgens Forbes daalde het fortuin van de miljardair van 54,4 miljard aan het einde van de sessie naar 50.6 miljard.

De op 4-na rijkste persoon van de wereld moest met lede ogen aanzien hoe het aandeel flinke klappen kreeg en dat nadat het juist fantastische cijfers wist te rapporteren.

De socialenetwerksite liet na de sluiting van de beurs weten in het derde kwartaal een recordomzet te hebben behaald. De totale omzet steeg in vergelijking met een jaar eerder met 56 procent tot 7 miljard dollar.

De inkomsten uit advertenties namen met bijna 60 procent toe tot 6,8 miljard dollar, en de nettowinst sprong omhoog tot bijna 2,4 miljard dollar.

Vorig jaar betrof dit nog 896 miljoen dollar, een stijging van maar liefst 166 procent!

Daarnaast nam het aantal actieve gebruikers verder toe, het dagelijks aantal actieve gebruikers bedroeg in september gemiddeld 1,18 miljard, een groei van 17 procent op jaarbasis.

Maandelijks maken 1,79 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 16 procent.

Cfo David Wehner suggereerde dat Facebook die prestaties waarschijnlijk niet weet vast te houden, waarna het aandeel Facebook direct werd afgestraft.

De groei in het aantal gebruikers zal minder worden en ook wordt verwacht dat er meer kosten gemaakt zullen worden.

Facebook staat vandaag zo’n 8,5 procent lager ten opzichte van het begin van de week en daalde van ongeveer 131 dollar tot onder de 120 dollar per aandeel.

Bij de vorige bekendmaking van de kwartaalcijfers, in april en juli, wist Zuckerberg nog flink te incasseren.

In april kon hij 2,5 uur na de bekendmaking van de cijfers nog 4,2 miljard op zijn naam bijschrijven en in juli 3,4 miljard.

Het aandeel staat dit jaar ook nog steeds op een totale stijging van meer dan 20 procent.

Goed nieuws dus ook voor de Zwitserse centrale bank (SNB), dat meer publiek-verhandelde Facebook aandelen in bezit heeft dan Zuckerberg zelf.

Bronnen: Bloomberg, Forbes, Business Insider, Reuters