Het geval Merkel: de kelk moet tot op de bodem leeg

Het gaat van kwaad naar erger met Merkel.

Zij is als één van de laatste West-Europese leiders voorstander van een verlenging van de economische sancties tegen Rusland. Haar eigen coalitiepartner is echter al bezig achter haar rug om de banden met Moskou opnieuw aan te halen, en de Wereldbank komt net met cijfers voor de dag die aantonen dat de sancties de Europese economie meer schade toebrengen dan de Russische.

Bovendien werd deze week bekend gemaakt dat de Volkswagen Group 23.000 banen in Duitsland schrapt, terwijl zij steevast onvrede onder de Duitse bevolking sust met te wijzen om de sterke Duitse economie.

Kortom: het zijn barre tijden voor Merkel en de CDU.

Rusland steekt het mes echter nog wat dieper in de wonde. Terwijl duizenden Duitse arbeiders in de automotive de komende jaren hun ontslagbrief mogen verwachten, veert de Russische autoproductie weer op.

Eerder deze week raakte bekend dat zowel de Franse Renault Group als het Duitse Daimler fors zullen investeren in nieuwe productielijnen… in Rusland.

Nu blijkt uit een rapport van AVTOSTAT, een statistisch onderzoeksbureau dat de autoproductie en -verkoop in Rusland onderzoekt, dat de Russische automarkt sneller groeit dan de Europese.

Niet alleen worden er meer banen gecreëerd in de productie van auto’s in Rusland, ook de verkoop stijgt, ondanks de ontwaarding van de roebel de afgelopen 2 jaren.

Wat betreft de autoverkoop moet Rusland enkel Duitsland en Frankrijk laten voorgaan. Daarmee scoort het dus beter dan typische autolanden als het Verenigd Koninkrijk en Italië.

In Rusland worden momenteel meer auto’s geproduceerd dan verkocht, terwijl er meer wordt geïnvesteerd in productie. M.a.w.: grote autobouwers willen, ondanks de relatieve tegenvallende verkoopcijfers op de Russische markt, toch hun auto’s laten bouwen in Rusland.

Logisch: Russische arbeiders zijn goed geschoold, loyaal en staken weinig tot nooit. In tegenstelling tot Europese arbeiders zijn ze relatief goedkoop en in tegenstelling tot Chinese arbeiders en gezagsdragers zijn ze betrouwbaar en vakkundig.

De kelk moet dus tot de bodem leeg voor bondskanselier Merkel: niet alleen kan ze haar eigen land steeds moeilijker verkopen als industriële hotspot, ze kan ook niet langer volhouden dat de sancties tegen Rusland werken. Laat dit nu net twee peilers zijn waarop haar gezag, zowel in eigen land als in Europa gebouwd is. En laat dit nu net de enige peilers zijn waarmee zij zich in de markt kan zetten als betrouwbare en kundige bondskanselier in de volgende verkiezingen.

De kans dat CDU de grootste partij blijft is misschien wel groot, maar de kans dat Merkel nog eerste viool zal kunnen spillen, wordt met de dag kleiner.

Bron: RBTH

Foto: Metropolico.org