Bitcoin breekt door de 800 dollar

Bitcoin presteert dit jaar beter dan welke valuta dan ook. De prijs van een Bitcoin ging gisteren ook nog eens door de 800 dollar heen.

Marco Krohn, cfo van Genesis Mining – een bedrijf dat Bitcoins mined, ziet de prijs in de toekomst enkel toenemen. Krohn:

My personal expectation is that bitcoin will at least gain another 100 percent

Wereldwijd zien we steeds meer maatregelen genomen worden die contant geld betalen belemmeren en de Bitcoin biedt daarbij vaak een uitkomst.

De handel in de virtuele munt blijft maar toenemen en de waarde van de munt verdubbelde op slechts één jaar tijd.

Toch lijkt de piek in 2013, die flink boven de 1200 dollar uitkwam, nog ver weg. Maar er zijn indicaties dat de virtuele munt er zo maar doorheen zou kunnen breken.

Er zijn momenteel zo’n 16 miljoen Bitcoins in omloop en dat aantal groeit langzaam, waarbij het uiteindelijk een maximum zal bereiken van 21 miljoen. Daarmee staat een limiet op de totale hoeveelheid, wat een gunstig effect zou kunnen hebben op de prijs.

Saxo Bank voorspelt in het rapport “Outrageous Predictions” dat de prijs van een Bitcoin in 2017 zou kunnen stijgen tot boven de 2100 dollar.

De bank baseert het vooruitzicht op het voornemen van de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump om de infrastructuur in de VS te verbeteren.

Voor die investering is geld nodig en dat zal het begrotingstekort laten toenemen, net als de inflatie. Daardoor zal de dollar minder waard worden en gaat men op zoek naar alternatieven.

Sowieso kregen we al een voorproefje op dit gegeven vanaf het moment dat Trump werd verkozen. De afgelopen 6 weken steeg de Bitcoin van net boven de 700 dollar naar boven de 800 dollar vandaag.

Toch is de volatiliteit van de kleine Bitcoin-markt iets om rekening mee te houden. Stond de cryptovaluta op 16 juni 2016 nog op 770 dollar, op 2 augustus was het weer gedaald naar 503 dollar per Bitcoin.

Maar met zelfs een Bitcoin-liefhebber als congreslid Mick Mulvaney, een conservatieve Republikein uit South Carolina, die Trump’s Office of Management and Budget gaat leiden lijkt de toekomst voor de virtuele munt op het moment wel bijzonder rooskleurig.

Bronnen: Bloomberg, Follow The Money, Coin Desk, Forbes, Crypto Coins News

Foto: Flickr