Contrarians krijgen (alweer) gelijk: deze gedumpte grondstof scheert plots hoge toppen

Contrarians hebben het voorspeld, en ik heb het vier weken geleden hier op beurs.com voorspeld: de prijs van uranium is aan een flinke opmars bezig.

Uranium is al tien jaar in vrije val. In 2015 werd het laagste peil sinds 2004 bereikt. Voor de meeste beleggers het sein om uranium massaal te dumpen. Einde verhaal…

Mis! De productiewoede van de grote uraniumontginners kon onmogelijk worden aangehouden. Wie meer en dieper graaft, moet meer investeren. En lage prijzen zetten de marges en investeringen onder druk.

Enkele investeringfondsen hebben deze bluf de afgelopen maand gecalled. Onder hen Li Ka-Shing, de op één na rijkste Aziaat. Die man gaat de komende nachten heel rustig slapen.

Kazachtstan, ’s werelds grootste uraniumproducent, schroeft de productie zoals verwacht (door contrarians, wel te verstaan) nu terug met maar liefst 10% op jaarbasis.

Momenteel bouwen de Chinezen 64 kernreactoren en zijn er nog 154 nieuwe reactoren gepland. Als die effectief worden gebouwd en operationeel worden, en Kazachstan geen nieuwe investeerders kan aantrekken, ziet het er goed uit voor die enkelingen die het vertrouwen zijn blijven behouden in uranium.

Bron: Mining.com

Foto: Sparkle Motion