Deze investeerder heeft vertrouwen in economische aanpak Trump

Hoewel er nog veel onduidelijkheid en onzekerheid bestaat over de economische plannen van president Trump, is er zeker één iemand die ervan overtuigd is dat de Amerikaanse economie het goed zal doen de komende jaren. Investeerder Warren Buffett kocht namelijk voor 12 miljard dollar aan aandelen na de resultaten van de presidentsverkiezingen.

Zijn eerste week als president begon alvast spectaculair, de stabiliteit die Obama achterliet werd op enkele dagen tijd door elkaar geschud door verschillende bijzondere beslissingen en decreten van Donald Trump. Dit is niet zo naar de zin van beleggers en investeerders vermits de onzekerheid op de financiële markten is toegenomen.

Toch heeft superbelegger Warren Buffett hier geen last van, ondanks het verlies van Hillary Clinton. Tijdens een interview met Bloomberg liet hij weten dat hij optimistisch is over de Amerikaanse economie en het effect van het beleid van president Trump.

Na de presidentsverkiezingen kocht hij voor Berkshire Hatahway inc. maar liefst voor 12 miljard dollar aan aandelen, dat is ongeveer de helft van wat het bedrijf in de drie jaar voordien aan aandelen uitgaf.

Het is volgens Buffett niet zozeer de aanpak van Trump die wonderen zal verrichten, tijdens het interview zei hij dat het Amerikaans recept eender welke president overstijgt en dat het economisch mechanisme in Amerika voor zichzelf zorgt.

Presidenten kunnen een invloed hebben op de economie, zowel positief als negatief, maar ‘in the end’ loopt het altijd wel los, aldus de CEO van Berkshire Hathaway inc. Zijn positieve ingesteldheid in de Amerikaanse economie is volgens hem terecht gezien de huidige aantrekkende groei.

Na de verkiezingen in november kregen beleggers vertrouwen en kochten massaal aandelen in de hoop dat Trump zijn focus op het binnenland Amerika opnieuw ‘great’ zal maken. De S&P 500 steeg sinds de verkiezingsdag maar liefst 7,5 procent en de Dow Jones doorbrak de 20.000 puntengrens.

Warren Buffett verwacht niet dat Donald Trump de Amerikaans economie zal doen laten schitteren, maar een jaarlijkse economische groei van 2 procent moet wel haalbaar zijn. Voor de komende jaren verwacht hij ook goede beursjaren waarin indexen goed zullen presteren.

Bronnen: HLN, The Hill, Fondsnieuws

Foto: Fortuna Live Media – Flickr