ABN Amro zwiert topmanagers buiten

Bij zowat alle banken zijn verregaande saneringen aan de gang. Rationalisering, automatisering, flexibilisering… het zijn maar enkele van de huidige modewoorden.

Verklaringen voor deze golf van ontslagen, zijn onder andere de extreem lage rentestanden (die de rendabiliteit onder druk zet) en de bankentaksen en dito belastingen die in vele landen zijn gestegen. Ook de concurrentie van FinTech maakt het voor klassieke spelers lastiger om overeind te blijven.

Opvallend is dat de Nederlandse bank ABN Amro nu ook zwaar snoeit bij de toplaag. In het verleden waren het vooral de middenkaders die de laan werden uitgestuurd, omdat hun job geautomatiseerd en dus overbodig werd. Ook algemene, niet-gespecialiseerde profielen, bevonden zich standaard in de hoek waar de klappen vallen.

De beslissing die de Nederlandse reus nu neemt is tamelijk drastisch. “Een groot aantal topmanagers bij ABN AMRO moet het veld ruimen. De bank zet een nieuwe stap in zijn ambitieuze reorganisatie, waarbij meer dan de helft van de hoogste managementlaag verdwijnt”, zo weet Elsevier.

ABN Amro wil in vier jaar tijd zo’n 1000 tot 1300 banen schrappen, op alle lagen. Dit maakt deel uit van het ‘Project Simplify’. In totaal moet zo’n 200 miljoen bespaard worden, vooral dan op de werkingkosten. En die besparingen raken dus ook de topmanagers, blijkt nu.

“Het aantal bestuurders en algemeen directeuren wordt teruggebracht van negentien naar negen en in de topmanagementlaag worden zestig van de honderd banen geschrapt”, zo liet de bank maandag weten.

Sinds november 2015 is ABN genoteerd op de Amsterdamse beurs. De koers van ABN Amro steeg maandagochtend, na het bekendmaken van het nieuws over de top-ontslagen, alvast met bijna 0,8 procent. Doorheen de loop van de dag verloor het aandeel weer terrein.

ABN Amro-aandelen kenden in juli 2016 nog een tamelijk zware dip. Sindsdien is er een stijging van 15 euro naar meer dan 22 euro, per aandeel.

Bron: Elsevier (Economie), abnamro.com