Bitcoin: Goed doel van Fidelity haalt $7 miljoen op!

De virtuele munt bitcoin zien we steeds vaker opduiken in bekende financiële instellingen. Fidelity Charitable, de filantropische arm van de fondsbeheerder is daar één van. Het goede doel maakt nu bekend dat het vorig jaar $7 miljoen in bitcoindonaties ontving!

Een mooie prestatie en het toont nog maar eens aan dat bitcoin geen hype is, maar een blijver.

Dikwijls wordt in vraag gesteld in hoeverre de cryptomunt gebruikt wordt voor andere zaken dan speculatie. Het geven aan goede doelen over grenzen heen is dus één voorbeeld hiervan… naast het vermijden van hoge wisselkoerskosten, vermijden van belastingen en taksen, omzeilen van capital controls en andere nuttige gebruiken.

Het is allemaal des te opmerkelijk omdat Fidelity deze optie reeds lanceerde in 2015, een jaar waarin de koers van de munt een bodem vond en het pessimisme groot was. Ondertussen is het nieuwe van deze betalingsoptie is er nu wel af, en toch ontving men nog een aanzienlijk bedrag in bitcoin.

Misschien zijn veel investeerders dankbaar voor hun mooie bitcoinwinsten en willen ze een deel aan het goede doel schenken.

Vorig jaar tikte de koers van bitcoin aan met 124% en in 2015 ging er ‘slechts’ 34% bij.

Ook dit jaar zit de koers weer in een opwaartse beweging. Als dit een indicatie is voor de rest van het jaar dan kan Fidelity weer een hoop donaties verwachten!

De organisatie is heel tevreden over haar aanpak om meer donaties aan te trekken en wist vandaag het volgende te zeggen over het succes van het initiatief:

“Om strategische giften te ondersteunen en als onderdeel van een bredere expansie in november 2015, begon Fidelity Charitable bitcoin te aanvaarden, wat resulteerde in een ongeziene $7 miljoen aan giften in 2016! … Deze donoren waren in staat om hun contributies aan Fidelity Charitable te maximaliseren.”

Het goede doel gaf weinig andere details, maar we weten wel dat ze 100.000 leden telt. Ongetwijfeld raken velen hiervan geïnspireerd door het succes van dit bitcoininitiatief.

Als enkele van deze rijke Fidelityklanten de stap zetten om ook in bitcoin te investeren, dan heeft dat ongetwijfeld een positief effect op de prijs.

Het ‘netwerkeffect’ dat initiatieven als deze teweegbrengt lijkt enkel toe te nemen en voorspelt veel goeds voor bitcoin in 2017!

Bron: Coindesk
Foto: Vimeo