“Overwinningsroes Trump op beurzen uitgewerkt”

Het gaat er wat kalmer aan toe op de Amerikaanse beurzen, een schril contrast met na de overwinning van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Beleggers waren enthousiast over zijn economisch plan en kochten massaal aandelen in, die euforie maakt nu stilaan plaats voor realiteit en een afwachtende houding.

Analist Peter Boockvar merkt op dat beleggers en investeerders wat gas aan het terugnemen zijn drie maanden na de verkiezing van Donald J. Trump als president. Ze waren hoopvol over de beloofde belastingverlagingen en regeldruk en de focus op de binnenlandse economie.

Echter lijken beleggers af te wachten welk effect het Trump-beleid gaat hebben op de Amerikaanse economie.

Boockvar ziet een vertraging en stabilisatie van de indexen op de financiële markten. Sinds begin dit jaar zijn de koersen een beetje blijven hangen rond hetzelfde punt.

Volgens Boockvar komt dat omdat de markten realiseren dat een belastinghervorming en een nieuwe economische aanpak ingewikkelder zijn dan eerst gedacht. Er zullen maanden nodig zijn om alles door de molen te krijgen als alles ten eerste wordt goedgekeurd.

Renteverhogingen

De markten hopen dus dat een versnelling van de Amerikaanse economie snel een realiteit zal worden, pas vanaf de eerste echte signalen, zullen beleggers en investeerders opnieuw vol vertrouwen aandelen inslaan op de Amerikaanse beurzen.

In dat geval zal de Federal Reserve ook hun belofte moeten waarmaken van minstens 3 tot 4 renteverhogingen in 2017.

Volgens Boockvar loopt de centrale bank een beetje achter op schema omdat de huidige macro-economische cijfers een renteverhoging op korte termijn rechtvaardigen.

Hij beweert dat de rente op dit moment te laag staat in verhouding met de economische toestand. Het lijkt erop dat de Federal Reserve alle risico’s wilt inperken en eerst wilt afwachten wat Donald Trump van plan is met de Verenigde Staten van Amerika.

Bronnen: Beursduivel, CNBC

Foto: Geralt – Pixabay