Lada: het geheime wapen van de Renault Group

De overname van de Russische autobouwer Avtovaz, die onder andere Lada produceert, door de Franse Renault Group in 2014 is een echt succesverhaal. Sinds de overname is het aandeel van Renault met maar liefst 40% gestegen, en het nieuwe Lada-model van Avtovaz werd laaiend enthousiast onthaald door de investeerders en vakbladen.

Renault heeft de artistieke lijn van Lada volledig omgegooid en gebruikt de goedkope Russische R&D om te experimenteren met nieuwe technologieën en designs. Het resultaat daarvan is het nieuwe prototype Lada XCODE, wellicht een verbetering van de bestaande crossover-modellen van het Renault-Nissan B0-platform.

XCODE zou in productie moeten gaan in 2018, dus investeerders moeten de kat nog even uit de boom kijken. Belangrijk is wel dat er iets beweegt op de Russische automotive-markt en de Russische automotive zijn neus aan het venster van de internationale automarkt steekt.

Op 21 februari stelde Avtovaz de nieuwe Lada Vesta voor op het autosalon van Hamburg. Eigenlijk een Renault in een Russisch jasje en van Russische makelij. De Vesta moet de concurrentie aangaan met Volkswagen en Opel. Die eerste kampt met het Dieselgate-schandaal en de tweede wordt opgeslokt door de grote concurrent van Renault, Peugeot.

Renault MOEST dus iets forceren op de Duitse markt en dat wordt dus de nieuwe Lada Vesta. De auto zal tussen de 12500 en 13300 euro kosten en beschikt over de nieuwste groene technologieën. Duitsland is de grootste exportmarkt voor Lada. In 2017 wil Avtovaz het aantal verkocht auto’s verdubbelen ten opzichte van 2016. Dat zou omgerekend zo’n 30.000 auto’s zijn.

Jaarlijks produceert Avtovaz zo’n 285.000 Lada’s, waarvan het leeuwendeel op de Russische markt verkocht wordt.

Bron: TASS

Foto: Nikita Novozhilov, no changes made