Bitcoin nog dit jaar boven de 2500 USD?

De virtuele munt Bitcoin heeft reeds een verleden van hoogtes en laagtes maar is de laatste tijd toch op weg te zijn naar nieuwe hoogtes. Waar de munt jaren geleden nog aan te kopen was aan redelijke prijs kan deze volgens sommige analisten nog dit jaar stijgen tot maar liefst 3000 USD.

Met een huidige prijs van ongeveer 1200 USD zou dit betekenen dat de Bitcoin in slechts enkele maanden een stijging van 150% zou noteren. Bitcoin lijkt gedeeltelijk de rol van goud over te nemen in momenten van onzekerheid. Ook goud is opnieuw aan een opwaartse beweging bezig, een gegeven wat de komende maanden nog kan versterkt worden door onder meer de aankomende Brexit, de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland en het beleid van Trump in de Verenigde Staten.

Voor Bitcoin zijn echter nog enkele andere specifieke zaken van groot belang waaronder de houding van de Chinese overheid welke meer en meer controle probeert te verwerven over de Bitcoin. In China is deze bijzonder populair waardoor de Chinese overheid de controle verliest over de geldstromen. Ook in India is de virtuele munt bezig aan een sterke opmars als een alternatieve manier om geld op een veilige manier te beleggen.

Veilig is echter relatief aangezien de koers van de Bitcoin als zeer volatiel te beschrijven is. Daarbovenop is er een voortdurend gevaar dat de munt waardeloos kan worden door het inzetten van enorm veel computerkracht. Voornamelijk vanuit Chinese zijde wordt gevreesd dat de Chinese overheid wel degelijk probeert om de munt te manipuleren door het inzetten van een enorme hoeveelheid computerkracht.

Indien de Bitcoin meer en meer geaccepteerd wordt in het dagelijkse leven, kan de koers een stabieler patroon laten optekenen. Onder meer in Japan bestaan er concrete plannen om Bitcoin en andere virtuele munten gelijkaardig te behandelen als gewone forexparen. Dit kan tevens het imago verbeteren aangezien illegale transacties nu veelal gebeuren in Bitcoin.

Andere analisten verwachten niet dat de Bitcoin prijs zal stijgen tot 3000 USD. Waar de meesten het wel over eens zijn is dat de grens van 2000 USD sneller dan verwacht doorbroken zal worden. Alvast een opwaartse beweging waar niet veel investeringen aan kunnen tippen in de toekomst. Het verhandelen van Bitcoin is nu echter nog steeds een gegeven waar niet alle beleggers mee weg kunnen. Nochtans is dit een uitgewezen kans om de massa voor te zijn.

Bronnen:

http://www.cnbc.com