Deze aandelen zijn immuun voor Trumps aanval op dure medicijnen!

Trump is een polariserend figuur, maar met één van zijn standpunten schaart hij iedereen achter zich: geneesmiddelen zijn veel te duur en moeten goedkoper worden!

Die mening heeft hij al verschillende keren op twitter gedeeld, steeds met een minicrash in de gezondheidssector tot gevolg.

Zijn recentste tweet hierover las het volgende: “Ik ben aan het werken aan een nieuw systeem waarbij er concurrentie zal zijn in de geneesmiddelensector. Prijzen voor de Amerikaanse burgers zullen fel dalen!”

In januari zei Trump zelfs dat farmamultinationals ongestraft kunnen moorden, via onbetaalbare prijzen voor levensnoodzakelijke medicijnen.

Het zijn woorden die geen enkele belegger in de gezondheidssector graag leest. Trump wil miljarden besparen in de gezondheidszorg en die zullen rechtstreeks afgetrokken worden van de omzet van farmabedrijven.

Maar niet van alle farmabedrijven!

Een kleine, maar groeiende groep farmaceutische bedrijven rekent al heel democratische prijzen aan, zijn bijzonder transparant en voldoen aan enorm strenge regels…

…we hebben het over de medicinale cannabisbedrijven natuurlijk!

De sector groeit naarmate steeds meer staten en landen de softdrug legaliseren. Nieuwe medicinale cannabiskwekers schieten als paddenstoelen uit de grond.

Die concurrentie zorgt dat de prijs van medicinale marihuana daalt: in Colorado ging die het voorbije jaar met 25% naar omlaag.

Dat hoeft voor de bedrijven zelf geen probleem te zijn, aangezien de medicinale plant voor steeds meer ziektes wordt goedgekeurd.

Dat de markt zal groeien is dus gegarandeerd en er is zelfs sprake om de ziekteverzekeraars te verplichten de gebruiker terug te betalen.

De Noord-Amerikaanse cannabismarkt zag haar omzet toenemen met $6,7 miljard in 2016, een stijging met 30%!

Deze subsector van de gezondheidszorg groeit even snel als internetbedrijven in het jaar 2000!

Waar de rest van de farmaceutische sector op steeds meer belemmerende wetten botst, worden die voor cannabistelers opgeheven. Die trend zal zich hoogstwaarschijnlijk doorzetten. Bent u klaar om hiervan te profiteren?

Bron: OUtsiderclub
Foto: Publiek domein