Ethereum en Dash profiteren van afkeuring Bitcoin-ETF

Terwijl Bitcoin afgelopen weekend het zwaar te verduren kreeg wegens het feit dat de Amerikaanse waakhond SEC geen toestemming gaf voor een zogenaamde Bitcoin-ETF, wisten andere cryptovaluta – Dash en Ethereum – flink te profiteren.

Ethereum, op Bitcoin na de grootste cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie, werd ruim 60 procent meer waard. Aan het begin van vrijdag was Ethereum een kleine 18 dollar waard, inmiddels is dat opgelopen tot bijna 31 dollar.

De handelsvolumes van Ethereum liepen de laatste dagen ook flink op. Voor het weekend werd er dagelijks voor zo’n 35 à 50 miljoen dollar aan Ethereum verhandeld, gisteren was dat opgelopen tot 250 miljoen dollar.

De afkeuring van de Bitcoin-ETF door beurswaakhond SEC zorgde dus voor een korte crash van de Bitcoin maar een opleving van haar directe concullega’s.

Bitcoin daalde van een piek van 1.325 dollar tot onder de 1.000 dollar. Toch werd die dip meteen weer opgevolgd door onverklaarbaar herwonnen vertrouwen. De virtuele munt staat ondertussen weer boven de 1.250 dollar.

Bitcoin neemt 80 procent voor haar rekening gekeken naar marktkapitalisatie. Dat staat op het moment op een dikke 20 miljard.

Ethereum neemt een tweede plaats in met een marktkapitalisatie van slechts 2,7 miljard. Ver daar achter komt pas Dash met een marktkapitalisatie van een kleine 550 miljoen dollar.

Ook Dash deed het overigens goed, de cryptocurrency ging op een week tijd 66 procent hoger.

Ook bijzonder om op te merken is de gigantisch snelle groei in marktkapitalisatie van Ethereum. Terwijl dat op 6 maart nog slechts 1,8 miljard dollar was, is dat ondertussen gestegen naar boven de 2,7 miljard.

Geen enkele andere virtuele munt – op Bitcoin na – wist tot nu toe boven de 2 miljard te komen.

Reden van de stijging van Ethereum hoeft niet alleen bezien te worden in het licht van de weigering door de SEC van de Bitcoin-ETF.

Microsoft, JPMorgan Chase en andere grootmachten in het bedrijfsleven hebben onlangs hun toezegging gedaan om mee te werken onder de Enterprise Ethereum Alliance.

De EEA wil een standaard versie van de Ethereum software creëren, gebaseerd op de blockchain techniek. Daarmee zouden bedrijven over de hele wereld data en financiële contracten bij kunnen houden.

Bronnen: CNBC, Finanzen, Finance Magnates, Coin telegraph

Foto: Flickr