Pijnlijk: Carl Icahn verliest miljard dollar met aandelen Hertz!

“Let your winners ride and cut your losers short”, het is een oud beursgezegde dat aanraadt dalende aandelen te verkopen in plaats van te hopen op een ommekeer. Belegger Carl Icahn heeft dit advies in de wind geslagen en zit nu op een miljardenverlies!

De beroemde zakenman en belegger verloor ongeveer één miljard dollar met een onfortuinlijke investering in Hertz, het autoverhuurbedrijf.

Icahn kocht voor het eerst aandelen van Hertz in 2014. Hij vondt dat de aandelen ondergewaardeerd waren.

Sindsdien is de prijs met bijna 90% gedaald!

Maar Icahn hield koppig vol dat de aandelen meer waard waren en zouden stijgen… hij verdubbelde nadien zijn positie!

Maar ook nu weer ging het mis. De aandelen die hij in november kocht hebben gezamelijk al $179 miljoen verloren!

Zijn totale positie is nu $375 miljoen waard, tegenover $1,3 MILJARD eind 2014, toen hij nota bene maar half zoveel aandelen had…

Pijnlijk!

Wat zal de man nu doen? Verkopen en een megaverlies realiseren? Zijn positie behouden en hopen op een ommekeer. Of zelfs bijkopen en ons later tonen dat wij het mis hadden?

“Hij zou meer aandelen kunnen bijkopen, maar op een gegeven moment moet er een teken komen dat het bedrijf stabiliseert en er beterschap komt.”, aldus analist Joel Levington.

Bijkopen lijkt niet evident. Icahn is nu reeds de grootste aandeelhouder met 35% van de aandelen. Al heeft de belegger geen angst om in een bedrijf in nood te investeren.

Hertz zat al in grote problemen toen Icahn nog aandelen bijkocht vorige herfst. Op 7 november kon het de verwachtingen van analisten voor het derde kwartaal niet inlossen en verlaagde het zijn winstverwachtingen voor 2017.

De dagen die daarop volgden kocht Icahn 16 miljoen aandelen bij aan een gemiddelde prijs van $23,78… die zijn nu nog maar $12,52 waard.

Icahn zette wel de CEO aan de deur en verving hem door Kathryn Marinello. Zij probeert het bedrijf nu terug op de been te krijgen.

Marinello is alvast bezig met het vernieuwen van het verouderde wagenpark van het bedrijf. Geen gemakkelijke taak en de verliezen kunnen zich nog een hele poos opstapelen.

De shorters likken likken hun vingers en duimen af: zij hebben prachtige winsten geboekt. Ze zijn bovendien overtuigd dat de situatie nog zal verergeren. De

De shortpositie van traders was in vijf jaar niet zo groot als nu!

“We zouden graag kunnen zeggen dat het eerste kwartaal het laatste slechte kwartaal was, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen.”, aldus analist Adam Jonas. “Sommige ratio’s suggereren dat het ergste nog moet komen!”

Bron: Bloomberg
Foto: Insider Monkey