Beurzen slechts ‘one bad headline’ verwijderd van kleine correctie

De situatie in de Verenigde Staten van Amerika tussen president Donald J. Trump en voormalig FBI-directeur James Comey kan de beurzen doen duikelen, dat beweert expert Jack Bouroudjian tijdens een interview met CNBC. Als het onderzoek negatief uitdraait voor Trump, komt zijn positie nog meer in het gedrang en dus ook zijn agenda om de V.S. ‘great’ te maken.

Het onderzoek in de kwestie omtrent FBI-directeur James Comey en Amerikaanse president Donald Trump is er eentje met veel gewicht, er staat namelijk van alles op het spel. Niet alleen het presidentschap van Donald Trump, maar ook de ‘beloofde’ Amerikaanse economische groei en de daarmee gepaard gaande invloed op de financiële markten.

James Comey legt donderdag een getuigenis af omtrent zijn onderzoek naar het verband tussen de Russische inmenging en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er doen geruchten de ronde dat Russische hackers de verkiezingen hebben beïnvloed in het voordeel van Donald Trump.

Als het rapport vernietigend is voor de Amerikaanse president, zullen de beurzen 5 tot 7 procent verlies lijden, dat beweert althans expert Jack Bouroudjian. Beleggers hopen alvast dat zijn getuigenis niet zo beschadigend zal zijn, woensdag eindigde de Amerikaanse indexen namelijk in winst.

Bouroudjian, hoofdeconoom en medeoprichter van UCX, benadrukt dat de maand juni historisch gezien sowieso een slechte beursmaand is, nu wordt er ook nog eens een groot risico aan gekoppeld.

Alles hangt er van af welke invloed de getuigenis van Comey zal hebben op de agenda van Donald Trump. Beleggers en investeerders hebben zich namelijk sinds Trump’s aanstelling gefocust op zijn veelbelovende campagne waarbij hij hamerde op meer jobs, meer groei en betere tijden voor de V.S.

Maar tot nu toe heeft hij nog niets kunnen realiseren, bij een negatieve impact van Comey zal Trump het nog moeilijker krijgen om zijn beloftes waar te maken en dat zal een negatieve invloed hebben op de beurzen vermits beleggers hun geloof in Trump en zijn agenda zullen verliezen.

Er wordt daarom aangeraden om voorzichtig te handelen en voornamelijk te kiezen voor kwaliteitsvolle aandelen en dividendaandelen totdat er meer duidelijkheid komt omtrent het onderzoek in de zaak Trump-Comey.

Bronnen: CNBC

Foto: Brookings Institution – Flickr