Grootste Scandinavische bank kiest voor automatisering: 6000 werknemers mogen vertrekken

Ophef in Scandinavië: de grootste bank van Noord-Europea, Nordea, gaat 13% van het personeel laten afvloeien. Niet omdat het bedrijf in slechte papieren zit. Door zware investeringen in automatisering is gewoon ruim een tiende van al het personeel overbodig geworden.

Toch heeft de beslissing van de bank, alsook het verwachte ongenoegen van de sociale partners, het aandeel met 5% de dieperik ingestuurd. 13% is wel héél veel natuurlijk, dus men houdt er rekening mee dat er wél iets aan de hand zou kunnen zijn.

In september maakte Nordea nog bekend dat het zijn maatschappelijke zetel verhuist van Stockholm naar Helsinki. Dat kon u hier bij beurs.com lezen. Opmerkelijk: toen verzekerde Nordea nog dat de verhuis naar Helsinki slechts 100 banen in Zweden zou kosten. Nu blijken dat er dus 6000 werknemers ander werk zullen moeten zoeken.

Nordea heeft traditioneel veel overhead. Het is een bank met een zeer oud business model, met veel cliëntelisme, weinig dynamisme en automatische promoties naar kaderposities die evenwel geen enkele concrete invulling hebben. Nordea werkte dus als een half ministerie. Sinds 2 jaar wordt het business model radicaal herschreven, met de herstructurering tot gevolg.

De vraag is of de drastische ingreep wel zo hard nodig is. In 2015 werd al eens met de grove borstel doorheen het personeelsbestand gegaan, waardoor – althans volgens de vakbonden – de werkdruk per werknemer aanzienlijk is toegenomen.

Bron: Sverigesradio, HBL, NT

Ftto: Roman Hobler, no changes made