Goldman Sachs-baas bezorgt Remainers het schaamrood op de wangen

De grote baas van Goldman Sachs, (((Loyd Blankfein))), wil een tweede Brexit-referendum op het getouw zetten. Op die manier wil hij de Britten alsnog overtuigen om op hun stappen terug te komen en de Brexit per direct stop te zetten.

Blankfein werd afgemaakt op sociale media, en ook Remainers (zo worden de tegenstanders van de Brexit genoemd) zijn niet gediend met zijn uitlatingen en de publieke woede die hij daarmee ontketent heeft.

Criticasters lieten niet na om op te merken dat Goldman Sachs in 2016 door de Amerikaanse Justitie werd veroordeeld tot een boete van ruim 5 miljard dollar voor bedrog en andere misleidende handelingen in het kader van de financiële crisis van 2008.

Voldoende munitie voor de Brexiteers (zo worden de voorstanders van de Brexit genoemd) om de remainers en de hele EU te framen als de slippendragers van het internationaal, frauduleus grootkapitaal.

Ook de EU? Ja hoor. Blankfein liet immers niet na om na een vergadering in Parijs te twitteren hoe sterk hij onder de indruk is van de Franse pro-Europese economische elite.

Een tweet die élke spindoctor ten stelligste zou afraden. Maar Blankfein houdt ervan om controverse op te wekken en de gemoederen op te poken.

Goldman Sachs dreigt er bovendien mee na de Brexit 6000 Britse jobs naar het Europese vasteland te verhuizen, waarvan zo’n 1000 man naar het nieuwe hoofdkwartier in Frankfurt, waar momenteel 200 mensen werken.

Wellicht sterken de demarches van Blankfein de Brexiteers in hun overtuiging dat Brexit een keuze is voor het gewone Britse volk, en een middenvinger aan het internationaal grootkapitaal dat erop uit is om de kleine man te treffen.

Foto: DonkeyHotey