De immense potentie in Zilver

Bargain-of-the-Century

Zilver is niet alleen een edelmetaal, maar ook bruikbaar als munt en dient als industrieel product. Gekeken naar een theoretische benadering van Zilver op basis van de ‘allround’ bruikbaarheid, dan zou je niet anders kunnen concluderen, dan dat Zilver van toepassing is in elke staat van de economische cyclus.

Overheden hebben zichzelf in een situatie gemanoeuvreerd, waarbij geld printen de enige oplossing lijkt te zijn om het ineenstorten van de economie te voorkomen. Het economische klimaat nader bekeken laat de volgende zaken zien:
– valuta oorlogen
– mager economisch herstel
– politieke onzekerheden
– centrale banken maken politieke beslissingen
– hoge werkeloosheid
– etc..

En nu zult u zich afvragen: mooi al deze feiten en die lezen we tegenwoordig wel dagelijks, maar ondertussen blijven de markten stijgen….. Dit is zonder meer frustrerend, omdat het lijkt alsof niemand meer omkijkt naar de werkelijke staat van de economie of ook nog maar een seconde wakker ligt van ‘headlines’…

Vanuit de huidige niveaus kunnen we nog wat omhoog, maar in mijn opinie is er een top-vorming formatie aan het plaatsvinden, die op zeer korte termijn afgerond gaat zijn. De euforie is langzamerhand aan het wegzakken en met het recente nieuws rondom Cyprus worden we allemaal voor de zoveelste x met de neus op de feiten gedrukt en is het aan uzelf of u er iets mee doet.

Ieder land heeft een grote schuld op de balans staan, die bovendien alleen maar groter wordt, omdat elk land niets anders doet, dan printen, printen en nog eens printen om zichzelf uit de situatie te stabiliseren… de vraag is: wanneer vallen de eerste stenen… Cyprus kan i.i.g. voor serieuze complicaties zorgen.

Antwoord op al deze onzekerheden is heel simpel: Goud & Zilver.

Zilver is mijn persoonlijke favoriet, omdat het DE belegging zal zijn voor de komende decennia.

Geschiedenis laat een 1/16 Goud/Zilver ratio zien, die niets anders aangeeft, dan de natuurlijk balans tussen Goud en Zilver. Hiermee bedoel ik simpelweg, dat er op onze planeet 16x meer Zilver aanwezig is, dan Goud. De huidige prijs laat een 1/55 ratio zien en dat terwijl het aantal fysieke aankopen in Goud en Zilver nabij gelijk zijn. Als Zilver aan de huidige Goudkoers opgetrokken moet worden naar een ratio van 1/16, dan zou Zilver aan een prijs van $100 moeten noteren.

Industrieel gezien ervaren grote bedrijven mega-tekorten in de Zilvermarkt:
– Een Apple-fabrikant heeft te maken met vertraagde productie van de nieuwe 27″ iMacs d.m.v. Zilvertekorten
– Een bekende Duitse autoproducent is op dit moment grote Zilver hoeveelheden aan het inslaan… waarom? prijzen gaan stijgen?

Waarom stijgt Zilver niet? JPM, MS en GS, om maar enkele grote banken op te noemen hebben massale shortposities uitstaan op Zilver. Waarom? Als jij een bank bent en het enige product/service je aanbiedt is ‘fiat’- valuta, dan doe je alles om ervoor te zorgen, dat deze valuta als waardevol wordt aangenomen binnen de samenleving!

Een stijgende Goud- & Zilverprijs = minder vertrouwen in het financiële systeem op basis van valuta’s = stijgende rentevoeten = crisis

SLV is een ETF, die Zilver op de voet doet volgen en daarom geschikt om op de Zilverprijs in te spelen. Het is geen nieuws, dat ik graag opties gebruik om te investeren, vandaar dat ik de volgende trade met jullie wil delen.

* SLV Januari ’15’ 50 Call voor $0.45 –> je betaalt hier $45 per contract met een strike op 50 en een looptijd tot 2015!

Op deze manier bent u 2 jaar lang volledig gepositioneerd voor die hyperbolische beweging naar boven toe.