Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Waarom het van belang is fysiek goud zelf te bewaren

In SMART Capital is ons advies altijd geweest om goud in fysieke vorm aan te kopen: staven of munten. Papieren afkooksels moet men links laten liggen. Ook een goudrekening bij de bank is niet wat we zoeken. Dat is enkel fysiek goud dat u zelf bewaart, zodat elk tegenpartijrisico volledig is uitgesloten.

Waarom dat van belang is, bewijst nu een recent bericht (o.a. hier en hier) betreffende goudrekeningen bij de Nederlandse staatsbank (geen toeval?) ABN AMRO.

Klanten kunnen hun goud, dat de bank voor hen op een goudrekening bewaart, niet meer fysiek opvragen. De bank verandert verschillende spelregels, waarover niet transparant wordt gecommuniceerd. Zo wordt het goud bij een andere bewaarder ondergebracht, maar het is niet duidelijk bij wie.

Wie goud aankoopt met de bedoeling zich te beschermen tegen het tegenpartijrisico dat men met het aanhouden van cash op een depositorekening loopt, is er nu aan voor de moeite. Welke garantie heeft men nog dat het goud bij ABN AMRO er werkelijk is?

Daarom is het van belang dat u goud zelf in fysieke vorm veilig bewaart.

SMART Capital

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.