Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Goud kopen met Bitcoin gaat in Europa steeds makkelijker

Gisteren opende de Rotterdamse goudhandelaar Zilvergoudwinkel.nl haar deuren voor Bitcoin. Eigenaar Rik Roorda stelt in het persbericht: “Wij accepteren bitcoins omdat hiermee wereldwijd snel, eenvoudig en veilig betaald kan worden… De technologie achter bitcoins maakt het volgens ons tot een interessante betaaleenheid. Daarnaast kan het gezien worden als een interessante belegging. Gezien de sterke koerschommelingen kan er volop gespeculeerd worden.”

ZilverGoudWinkel is de eerste gevestigde goudwinkel (opende haar deuren in 2010) uit de lage landen die zich openstelt voor Bitcoin. In oktober dit jaar was er wel al de lancering van de speciaal rond Bitcoin georiënteerde Bitgoud.nl, en haar Engelstalige alter ego Bitgild.com, maar deze partij moet zichzelf nog wat bewijzen.

Anoniem goud aankopen met Bitcoin is mogelijk tot een bedrag van €11.345, daarna is legitimatie verplicht, aldus Roorda. De limiet per bestelling is $10.000, en dat voor maximaal $100.000 per dag.

Goud en Bitcoin delen heel wat eigenschappen, zoals hun schaarste en discretie, waardoor ze vaak gebruikt worden als veilige haven als het gaat om het behouden van je koopkracht. Vanuit de bitcoingemeenschap rees dan ook al snel de vraag naar winkels waar men goud kon kopen in ruil voor bitcoins. En ondertussen is er al een hele waaier aan goudhandelaren die de ruil tussen het 6000 jaar oude goudgeld en Bitcoin, het digitaal geld dat 5 jaar jong is, probleemloos faciliteren. Voorbeelden zijn Amagi Metals, Agora Commodities, en Oxbridge House. In de directory van BitPay vind je overigens een overzicht van de populairste plaatsen om goud en zilver met bitcoins aan te kopen.

Lees het persbericht hier.

Bron: deBitcoin.org – Bitcoin in het Nederlands

Meer weten over Bitcoin? Lees hier onze eenvoudige en verhelderende introductie

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.