Belgische miljonair Olivier Janssens en zijn visie op de toekomst van Bitcoin

Screen Shot 2014-07-05 at 10.45.15

In De Week van Bitcoin 34 is Belgische bitcoinmiljonair Olivier Janssens te gast. Hij vertelt over zijn achtergrond en filosofie en waarom hij een beloning van $100k in bitcoin uitloofde voor een idee dat de Bitcoin Foundation kan vervangen of verbeteren. Hij maakt zich zorgen over de richting die de Foundation opgaat, over de concentratie van macht bij de Foundation, het politieke karakter ervan en het gebrek aan transparantie. De Foundation had zich deze feedback niet aangetrokken. De Foundation heeft Olivier ook niet benaderd na zijn oproep.

De feedback vanuit de gemeenschap is erg groot en goed geweest, wat voelde als een grote druk. Olivier heeft zo’n 30-40 voorstellen gekregen. Olivier praat over winnaar Lighthouse van Mike Hearn, iemand waar hij veel respect voor heeft. Lighthouse is een gedecentraliseerd platform dat op de Bitcoin blockchain draait en waarmee mensen bepaalde projecten kunnen financieren, waaronder ook Bitcoin code ontwikkeling. Zelfs lobbyisten kunnen erop gekozen en gefinancierd worden. Grote bedrijven zoals Bitpay en rijke individuen kunnen via Lighthouse rechtstreeks ontwikkelaars financieren. Olivier zijn doel is niet om de Foundation te laten verdwijnen, hij wil enkel dat haar controle over Bitcoin afneemt. Olivier praat ook over DAO project Eris dat gebruikt maakt van Ethereum. Ook geeft hij aan waarom hij zo openlijk praat over miljonair zijn. Hij was de eerste die een privé jet boekte met bitcoin, wat niet makkelijk is met credit cards. Verder praten de mannen over alt coins, de toekomst van de gedecentraliseerde samenleving en de bitcoinprijs.

Lees meer over Bitcoin in het Nederlands op www.DeBitcoin.org