Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Horecazaak ontvangt boete van 136 000 euro omdat er niet genoeg mensen aan het werk zijn

Heb je al gemerkt dat wanneer politici beweren meer jobs te willen creëren dat ze eigenlijk meer ontslagen bedoelen? Een recent voorbeeld is Den Artist. Dat is een succesvolle brasserie in Antwerpen, zoals er wel meer zijn in de stad.

De horecazaak is een begrip geworden omdat het gedurende elf jaar zeven dagen op zeven open was. We leggen de nadruk op het woord ‘was’, omdat eigenaar Joël Gemeiner nu twee dagen per week vakantie mag nemen dankzij de overheid. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) legt in een brief uit dat Gemeiner hen een bedrag verschuldigd is van een 136 000 EUR.

“Ik betaal tot 13 000 EUR per maand aan sociale bijdragen. Maar volgens de inspectie moet ik de zaak open houden met 19 personeelsleden en niet met 15 zoals nu”, zegt Gemeiner in een razende bui. In een cynische wending noopt de boete de eigenaar tot drastische maatregelen. Zo ziet hij zichzelf verplicht om zes werknemers te ontslagen en twee dagen te sluiten, zoals eerder vermeld.

De actie van de sociale inspectie heeft Gemeiner geïnspireerd tot een tegenstrijd:“Samen met mijn advocaat heb ik meteen protest aangetekend en de boeten werd prompt teruggebracht tot 73 000 euro. Toch blijf ik weigeren om dat bedrag te betalen.” Volgens hem weigert de RSZ ook nog eens in te zien dat hij zelf 120 uur in zijn zaak staat.

Hij is trouwens niet alleen nu de Vlaamse horecafederatie Horeca Vlaanderen hem in zijn gevecht steunt:”Als de nieuwe federale overheid niet ingrijpt, dreigt een sociaal bloedbad.”

Politici moeten inderdaad in actie schieten. Of willen ze echt de horeca straffen voor het feit dat er te weinig mensen aan het werk zijn? Want als dat zo is, zijn ze goed bezig.

(RG)

bron: deMorgen.be

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.