“We willen het gemakkelijker maken om bitcoins uit te geven”

Als je problemen hebt om in het dagelijks leven je bicoins uit te geven, bestaat er binnenkort een oplossing voor: Coinjar, een wisselkantoor uit  Melbourne, heeft namelijk een bankkaart ontwikkeld die je kan opladen met je favoriete munt. Ongeveer 100 mensen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het experiment. Als dat succesvol blijkt te zijn, mag je je aan een grootschaligere operatie verwachten.

Het principe is doodeenvoudig: je laadt de kaart op met bitcoin en wanneer je die gebruikt om te betalen wordt de schuld automatisch gewisseld in Australische dollar tegen de geldende dagprijs. Het enige wat je er voor lief moet bijnemen is de commissie van 1%.

CEO van Coinjar, Asher Tan, meent dat de kaart bitcoin uit de obscuriteit kan halen:”We willen het gewoon gemakkelijker maken voor de mensen om hun bitcoins uit te geven.”

Dat is een nobel doel aangezien bitcoin zelf enorm wordt geplaagd door negatieve publiciteit: ofwel is hij een voorrecht voor techneuten en digital natives, ofwel zijn er enorm veel berichten verschenen over activiteiten op de zwarte markt en hackingevents. Volgens The Age houdt dat alles de bitcoinliefhebbers niet tegen om de munt de lieveling te maken van de mainstreamconsument.