Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Wat is de link tussen Goud en QE?

Goud is meer dan verdubbeld in zowel dollars als euro’s en zilver zelfs drie keer in een tijdspanne van 3 jaar. Het eerste waar je aan denkt als je QE of Quantitative Easing hoort is geldontwaarding en automatisch denk je aan hogere spotprijs voor goud. Dit was ook zo tijdens de eerste 2 rondes QE. Waarom is goud gezakt tijdens de laatste QE ronde?

QE3 had een tegenovergesteld effect. Aandelen bleven positief reageren maar obligaties en  grondstoffen daalden. Hier kan je uit besluiten dat geld drukken geen één op één relatie is met goud.

Gedurende QE1 en QE2 heeft goud een bullmarkt gekend. De aandelen daarentegen hebben goed gepresteerd tijdens alle 3 de Quantitative Easing periodes. QE1 en QE2 werden door de markten geassocieerd met inflatie. Terwijl QE3 met zijn tapering meer de weg gevonden heeft naar risicovolle activa. Goud valt hier niet in de gratie omdat het eerder bekend staat als veilige haven. De onzichtbare hand van de centrale banken heeft, zeker in het westen, risicovolle beleggingen gestimuleerd.

(Klik om te vergroten)SP500,GLD,SLV,QE

Risicovolle beleggingen hebben als gevolg dat bubbels opgeblazen worden en dit zal op zijn beurt goud als veilige haven nog meer ondersteunen. Ook de geopolitieke spanningen dragen hiertoe bij.  Na een jarenlange periode van wereldvrede lijkt het dat de wereld plots in vuur en vlam staat. Er zijn conflicten tussen het westen en Rusland, China en Japan, China en Zuid-Korea, de Arabische lente, Syrische burgeroorlog…. en nu is er de IS die voor spanningen zorgt in vooral nu nog Noord-Afrika. De uitbraak van Ebola doet er nog een schep boven op.

Na QE3 zal goud dienst blijven doen als veilige haven. Het is uitkijken naar wat er verder gebeurt. Het zal afhangen hoe de wereldeconomie zich verder ontwikkelt en of er een renteverhoging of weer een nieuwe ronde QE wordt aangekondigd. Het is uitkijken naar de situatie op dat moment.

In geval van veilige haven heeft goud een voordeel op zilver. Zilver hangt immers ook af van de economische situatie, het doet ook dienst als verbruikers edelmetaal in de industrie.

Bron: Goldsilverworlds

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.