Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Socialistisch rolmodel is slechtste economie ter wereld

Op acht na grootste oliereserve ter wereld, maar sinds 2014 netto-invoerder. 70% inflatie in 2014. Chronische schaarste in alles. 755 dollar voor 36 condooms. En nu vliegt de burgemeester van de hoofdstad in de cel op verdenking van samenzwering tegen de staat.

Arbeidersparadijs Venezuela is een hel op aarde.

Sinds de president in 2007 gevolmachtigd werd om “de burgerlijke staat te ontmantelen” en het parlement zich daarmee degradeerde tot applaustribune, gaat het van kwaad naar erger.

Een van de voornaamste wapens in de internationale proletarische strijd is het niet-betalen van leveranciers buiten het ALBA, de Comintern van Bolivaristische republieken in de Americas. Gevolg is dat geen enkel land of bedrijf meer zaken wil doen met en in Venezuela.

Men gelooft immers dat men de kapitalistische landen pijn kan doen door van haar diensten te genieten, zonder daarvoor de prijs te betalen. Dit zou dan arbeiders in de kapitalistische landen moeten overtuigen van de superioriteit van het socialisme, dat buiten het enge denkkader van winst en verlies denkt. Sounds familiar?

Bovendien zijn frietjes volgens Maduro de kogels van het kapitalisme. Vanaf heden worden yucca fries geserveerd. De échte side dish van de proletariër. Dat de import van aardappelen is ingestort, heeft daar uiteraard niks mee te maken en bewijst enkel de sabotage van Washington, niet het falen van de planeconomie.

Nu de olie met de 50 dollar flirt, kan Venezuela niet meer break-even oppompen. Ondanks dat winst en verliest verboden begrippen zijn, is dit een zware streep door de rekening. Kosten swingen de pan uit, enerzijds omdat toeleveranciers uit kapitalistische landen niet betaald worden, anderzijds omdat bevriende volksrepublieken niks uit te voeren hebben.

De Volksrepubliek China heeft al steun toegezegd, maar eist in ruil gratis olie. Een vergiftigd geschenk dus.

Dat burgemeesters en andere mandatarissen nu bij bosjes worden opgepakt op verdenking van samenzwering, suggereert dat het einde van de bolivaristische revolutie nakende is.

Men verwacht een default in oktober, maar dat zal uiteraard te wijten zijn aan CIA-agenten die de socialistische economie sabotteren. Honi soit qui mal y pense.

Arbeidersparadijs Venezuela bewijst: socialisme faalt. Overal. Altijd.

Venezuela-dwepers als PVDA zullen er wel een andere uitleg voor hebben.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.