Kim Dotcom wil $100 miljoen investeren in veiliger internet

Kim Dotcom, de flamboyante programmeur en oprichter van MegaUpload, heeft grootse plannen. Hij wil een nieuw internet oprichten, een internet waar uw privacy gegarandeerd is.

Dotcom is vooral bekend van MegaUpload, de verschrikkelijk populaire website waarop tot 2012 miljoenen bestanden al dan niet illegaal gedeeld werden.

Onder druk van de muziek- en filmindustrie confisqueerde de VS de domeinnaam en de servers en sindsdien is Dotcom in een juridische strijd verwikkeld. Een strijd die niet altijd eerlijk wordt gevoerd.

Dotcom wilde wraak en hij richtte gewoon een andere cloudhostingdienst op: Mega. Alleen worden hier je bestanden geëncrypteerd. Zo kan niemand te weten komen wat je upload naar de site. Dotcom niet, de filmindustrie niet, de NSA niet… enkel jij en mensen met wie je bestanden deelt hebben toegang.

De site is een gigantisch success. In geen tijd wist hij $40 miljoen op te halen bij investeerders. 20 miljoen mensen gebruiken de diensten van Mega. Allemaal internetgebruikers waarvan de NSA dankzij de encryptie van Mega niet weet wat ze uploaden op de site.

De man heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om de vrijheden op het internet te beschermen en zijn aartsvijand de VS te irriteren.

Zijn nieuwste project is MegaNet, een gedecentraliseerd internet waar je privacy beschermd is en geen censuur mogelijk is.

Op MegaNet zullen geen IP-adressen bestaan waarmee je identiteit en locatie achterhaald kan worden. Alles wordt gedecentraliseerd en elke gebruiker zijn smartphone zal bijdragen aan het netwerk.

Ook interessant is dat op een of andere manier de bitcoin blockchain gebruikt zal worden om dit alles te organiseren.

Grootse plannen dus en daarvoor is veel geld nodig: $100 miljoen dollar. Maar Dotcom heeft in het verleden al bewezen dat hij grote investeerders achter zich kan scharen.

En het zou kunnen dat ook wij kunnen investeren in dit revolutionaire project. Op Twitter kondigde Dotcom aan dat hij een deal sloot met crowdfundingplatform Bnktothefuture.

Bron: Businessinsider