Huren heeft zo zijn voordelen

Jaar en dag al wordt mensen gezegd dat huren van huizen of appartementen ‘weggegooid geld’ is. Dat investeer je immers beter in een huis voor jezelf. Dit is echter niet correct. Huren heeft vele voordelen tegenover het bezitten van een huis.

Huren betekent meer flexibiliteit en meer vrijheid. je bent niet gebonden aan een bepaalde plaats dus kan makkelijk verhuizen. Voor de arbeidsmarkt heeft dit natuurlijk zijn voordelen!

Niet alleen voor het werk zijn er voordelen te noemen, ook voor de grote twijfelaars. Als het type huis je niet aanstaat is het immers niet van jou, je kan gewoon iets anders gaan zoeken. Je kan ‘proberen’ tot je gevonden hebt wat je wil.

Het leven wordt er net iets simpeler op bij het huren. Het bespaart je een aantal kopzorgen. Weinig administratie, geen overleg met talloze banken. Grote onderhoudswerken zijn bovendien de verantwoordelijkheid van de eigenaar, net als bepaalde vaste kosten, zoals de grondlasten.

Angst voor prijsverhogingen is ook geen geldige reden om af te stappen van huren. Zolang het huurcontract loopt is dat immers verboden, afgezien van beperkte indexaanpassingen.

De laatste jaren is het aantal huurders gestegen. Het aanbod aan huurwoningen steeg echter ook. De laatste jaren zijn de prijzen gedaald.

Op zeer lange termijn ben je meestal goedkoper af met het kopen van een huis, maar dat is dan wel op zéér lange termijn…

De Belg wordt geboren met de baksteen in de maag. Het percentage eigenaars is vele malen hoger dan in de buurlanden. In Duitsland behoort meer dan de helft van de woningen tot de private huurmarkt. Daar hebben ze de voordelen zoals flexibiliteit en ‘weinig zorgen’ goed begrepen.

bron : http://trends.knack.be

foto : https://www.kuleuven.be