Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze bank ziet duidelijk koopsignaal voor aandelen

Wie wilt profiteren van de correctie zou het risico moeten durven nemen om nu aandelen te kopen. Alleszins volgens de ‘timing-indicatoren’ van Morgen Stanley dan toch, want alle vijf indicatoren van de zakenbank staan namelijk op groen.

De laatste keer dat dit nog eens gebeurde, was in 2009. Het is een zeldzame gebeurtenis, getypeerd door zijn V-vormig herstel, die toen leidde tot een beursstijging van gemiddeld 23 procent over twaalf maanden.

Het koopsignaal (op basis van waarderingen, fundamentals, risico, marktcapitulatie en een marktfactor) geeft duidelijk weer dat aandelen momenteel aantrekkelijk gewaardeerd zijn en dat de zomerdip een bodem heeft bereikt.

De ‘adviezen’ van Morgen Stanley kunnen behoorlijk serieus genomen worden vermits ze in 2007 exact konden voorspellen wanneer de top van de Europese aandelenmarkt werd bereikt.

Het werd al snel duidelijk dat de zakenbank het toen bij het rechte eind had. Beleggers, die het verkoopsignaal toen niet hadden opgevolgd, zagen hun winsten in een razend snel temp verdampen door de financiële crisis.

Graham Secker, hoofdstrateeg voor Europese aandelen, benadrukt dat de verkoopgolf van de afgelopen weken gedreven werd door emoties en niets te maken heeft met de vooruitzichten van de wereldeconomie want deze blijven positief.

De MSCI Europe index meet het dividendrendement van Europese aandelen en ligt op dit moment 240 basispunten boven de opbrengst die je krijgt bij Europese staatsleningen. Het verschil in rendement is zelden zo groot geweest en stond in het verleden garant voor stevige beurshausses.

Toch blijft Secker opvallend voorzichtig, “de indicator is niet de Heilige Graal van de beurs. Op korte termijn blijft het opletten geblazen maar over het geheel is de verhouding risico/opbrengst vrij positief.”

De meest aantrekkelijke sector om in te beleggen is de Europese bankensector die momenteel stevig kan profiteren van het soepele monetaire beleid en de ‘Quantitative Easing’. Deze aandelen zouden wel eens een flinke opwaartse trend kunnen neerzetten volgens de zakenbank.

Ook de Italiaanse beurs kan flink opveren omdat de laatste zware hervormingen op termijn hun vruchten zullen gaan afwerpen. De Britse beurs daarentegen zou wel eens flink kunnen teleurstellen door de dure pond en de grote blootstelling aan olie, gas en mijnindustrie.

Voor de opkomende markten is het nog wat vroeg om een oordeel te vellen. Maar Secker beweert wel dat een koopmoment voor bedrijfsaandelen die actief zijn in deze markten, dichterbij komt.

Bronnen: Telegraph

Foto: www.gotcredit.com

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.