Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De trofee van CD&V

Blijkbaar is de regering er nog niet helemaal uit. Premier Charles Michel liet vandaag op de Franse televisie weten dat het kernkabinet nog volop discussieert over de omstreden speculatietaks. Vrijdag zou er een definitief besluit moeten volgen.

De speculatie- of meerwaardebelasting is een deel van de taxshift die de federale regering overeen kwam. Vanaf januari gaat deze in. Wie aandelen binnen de zes maanden verkoopt moet op de winst een belasting van 33% betalen. Minwaarden worden niet in rekening gebracht.

De schijnreden is speculanten straffen, de echte reden is het sussen van de vakbonden. CD&V wil haar trofee behalen door een extra belasting voor beleggers in te voeren, volgens velen nog steeds allemaal ‘rijken’. Echter, de speculatietaks is er alleen voor de particulieren, niet voor fondsen of banken. Bovendien, de speculatieproducten bij uitstek, zoals opties of futures, bleken onaangeroerd te blijven.

Dit laatste wordt nu in regeringskringen tegengesproken. Weer hetzelfde verhaal… Schijnreden : alle speculanten aanpakken. Echte redenen : mensen hebben het wel door dat opties en dergelijke buiten schot blijven maar vooral, indien de belasting beperkt zou blijven tot aandelen zal ze niet genoeg opbrengen.

CD&V wil namelijk 34 miljoen euro opbrengst halen uit de taks. Binnen de werkgroepen die de maatregel verder uitwerken blijkt dat dit enorm moeilijk zal worden. De kamerfractieleider van CD&V, Servais Verherstraeten, hamerde vandaag in de kamer op het belang van de toepassing op alle winsten gehaald uit financiële producten.

Als de regering beslist om de maatregel ook te betrekken op afgeleide producten en opties valt een deel van de kritiek uit beleggerskringen weg. Echter, de maatregel blijft catastrofaal. Ook regeringspartij OpenVLD is vrij kritisch. De vraag blijft of de maatregel wel geld zal opbrengen. Vele mensen gaan uiteraard de meerwaardebelasting én de beurstaks ontwijken door buitenlandse rekeningen te openen of gaan simpelweg veel minder handelen. Daarnaast zal het in de toekomst moeilijker worden om geld op te halen voor kleinere bedrijven. Small- en Midcaps die nu al weinig liquide zijn, zullen dat nog minder worden.

bron : http://www.tijd.be

foto : http://nieuwsbrief.cdenv.be

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.