Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Weer een centrale bank gehackt!

Ons laatste artikel over de inbraak in de computersystemen van de centrale bank van Bangladesh is nog niet koud of er komt al opnieuw slecht nieuws. Deze keer vanuit Qatar. Ook daar hebben hackers een ravage aangericht.

Bij de centrale bank van de oliestaat werd voor zover bekend geen geld gestolen. Wel werd er 1,4 gigabyte aan informatie gekopieerd en op het internet gedeeld.

Kredietkaartnummers, bankrekeningnummers, adressen en paswoorden van 1.200 mensen en instellingen is nu zomaar te downloaden.

Hieronder bevinden zich ook de gegevens van journalisten van Al Jazeera, spionnen en zelfs van de leden van de koninklijke familie!

Wie al deze informatie heeft gelekt is tot nu toe onduidelijk.

Gordon Hickey die voor Al Jazeera werkt was bij de gedupeerden: “Een vriend stuurde me een SMS om te zeggen dat mijn bankgegevens waren gelekt. Hij vroeg me of ik een spion was. Hij zei het om te lachen, maar dit kan ernstige gevolgen hebben als ik moet reizen.”

Een andere journalist bevestigde dat de gelekte informatie correct was: “De gegevens waren bijna allemaal correct. Ik had mijn kredietkaarten enkele maanden geleden vervangen, maar andere informatie zoals paswoorden en adresgegevens waren allemaal correct.”, aldus Bernard Smith.

De woordvoerder van de centrale bank gaf weinig commentaar op het voorval: “De centrale bank geeft geen commentaar op rapporten die circuleren via sociale media.”

Hij wist ook nog te vertellen dat de bank er alles aan doet om de persoonlijke gegevens van klanten te beschermen.

Wel, daar zijn ze dan wel aardig in gefaald! Kan u zich voorstellen hoe het voelt om uw adres, bankrekening- en kredietkaartnummers en paswoorden online te vinden?

En dan zijn er politici die zouden willen dat we nog onze vingerafdrukken laten registreren en “veilig” laten opslaan in de computersystemen van de overheid!

We zien steeds meer gegevens gelekt worden en leven in een wereld van steeds minder privacy. Het wordt tijd dat iedereen nadenkt over hoe hier mee om te gaan.

Maar er zijn manieren om uw privacy te beschermen. Cash geld, goud en bitcoin… om er maar enkele te noemen.

Wie hier niet mee vertrouwd is kan zich beter snel informeren!

Bronnen: IBTimes, Middle East Eye
Foto: TravelingOtter

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.