Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Apple houdt goede moed met de iPhone 7

Op de Twitter-account van Apple, waar werkelijk geen enkele tweet te vinden is, ging het gisteren bij de presentatie van de nieuwe iPhone 7 mis.

Eindelijk was het zover, 7 september, de nieuwe iPhone 7 wordt gepresenteerd. Kort nadat CEO Tim Cook op het podium kwam, verschenen opeens foto’s en video’s van hoe de nieuwe iPhone 7 eruitziet op het Twitter-account van het technologiebedrijf.

De tweets werden snel verwijderd maar zweefden ondertussen al vrolijk rond. Dat was niet helemaal volgens plan. Of bleek het toch gewoon een marketingstunt?

Hoe dan ook, het blijkt te gaan om een nieuwe waterdichte telefoon met stereospeakers en een nog betere camera. How about them Apples?

Ook doet Apple de koptelefoonaansluiting in de ban. De bedoeling is dat tegen een gereduceerd tarief van 179 euro via Airpods geluisterd gaat worden, draadloze oordopjes.

Die AirPods zien er hetzelfde uit als de huidige EarPod-koptelefoon, maar dan draadloos en de AirPods gaan 5 uur mee op één lading. Hoofd marketing Phil Schiller:

Some people have asked why we would remove the analog headphone jack from the iPhone… It really comes down to one word: courage

Ook werd een nieuwe Apple Watch geïntroduceerd, waaraan een GPS-module is toegevoegd en waarvan de batterijduur is verbeterd. De klapper kwam echter niet voor Apple zelf.

Er werd bekend gemaakt dat het spel Super Mario zal worden toegevoegd aan IOS en ook Pokemon GO wordt beschikbaar op de Apple Watch.

Beleggers in Nintendo reageerden daarop meer dan verheugd en het aandeel kende gisteren een sprong omhoog van maar liefst 25 procent. Apple moest het gisteren zelf doen met een mager plusje van 0,61 procent.

Ohoh, hoe gaat het bedrijf die belastingclaim van 13 miljard euro die Eurocommissaris Margrethe Vestager vorige week aan de technologiereus oplegde dan terugverdienen?

Waar Apple een licht mythische status heeft als het gaat om het inpalmen van consumenten, kan datzelfde niet gezegd worden van de manier waarop de reus zich in Brussel profileert.

Los van de uitkomst van de belastingzaak is iedereen het er over eens dat Apple als lobbyist jammerlijk heeft gefaald. Politico noemde het afgelopen week dan ook toepasselijk iFailure.

Apple heeft slechts drie werknemers die op reguliere basis kunnen lobbyen in Brussel, geen ruime bezetting voor het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Per saldo gaf het afgelopen jaar naar schatting tussen de 800 en 900 duizend euro uit aan 2,5 fte aan lobbyisten.

Dit terwijl bijvoorbeeld Google in Brussel 8 fulltime lobbyisten heeft waar in 2015 4,5 miljoen euro aan uit is gegeven.

Apple blijkt door te hebben dat dit te weinig is. Sinds enkele dagen is er dan ook een vacature te vinden op Linkedin.

Voor wie bekend is in Brussel, Apple een warm hart toedraagt en lobby zijn hobby is kan reageren op de vacature van Government Affairs Manager EMEIA (Brussels Office) voor Apple.

Vereiste: de nodige courage.

Bronnen: Politico, LinkedIn, Bloomberg, The Telegraph, Quartz, Financial Times

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.