Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Eindelijk helikoptergeld: 1 miljoen asielzoekers krijgen debetkaart van EU

Het geld dat de ECB massaal drukt vindt zijn weg niet naar de gewone burger. Daardoor vindt het idee om versgedrukt geld rechtstreeks aan de burger te geven steeds meer steun: het zogenaamde helikoptergeld.

Dat wilde weldoener programma is nu een feit… Alleen zal niet iedereen ervan profiteren.

Gisteren kondigde de EU aan dat tot één miljoen asielzoekers die in Turkije verblijven een debetkaart van de EU zullen ontvangen!

Daarop wordt maandelijks een bedrag gestort voor eten en onderdak. In totaal wordt er 348 miljoen euro uitgetrokken voor het programma.

Dat is een deel van de 3 miljard euro aan steun die de unie aan Turkije beloofd heeft. In ruil zou Turkije meer moeite doen om illegale migratie tegen te houden.

Het gaat om het grootste humanitaire programma van de EU ooit!

Het geld vloeit niet rechtstreeks van de Europese Centrale Bank naar de portefeuille van de asielzoekers. Maar via haar QE-programma financiert de ECB de Europese overheden met vers geld dat nu dus gebruikt wordt om de Turkse economie te stimuleren in plaats van de onze.

Dat de middenklasse niet zou profiteren van het helikoptergeld, dat kon je al vermoeden. Maar wie had gedacht dat het niet eens Europeanen zouden zijn die het geld van de ECB zouden krijgen?

En welke garanties zijn er dat Erdogan werkelijk de asielzoekers zal tegenhouden?

Wie het tentenkamp in Calais bekijkt weet dat deze mensen niet te stoppen zijn. De landen die de meeste cheques uitdelen, daar gaan ze naartoe.

Gratis opvang in een rustiek dorpje in Portugal? Nee merci!

Een idyllisch eiland in Schotland? Men klaagt dat er enkel oudere mensen wonen!

Kost en inwoon in een opvangcentrum in de mooie Ardennen? We blijven op de bus, hier stappen we niet uit!

Grote centra in rijke landen… daar wil men naartoe. Voor minder doet men het niet.

Brazilië deelt visa uit aan iedereen die wil komen en waarover klagen de asielzoekers daar? De veiligheid! Mensen die zogezegd uit een oorlogszone komen!

Maar we weten ondertussen wel dat de grote meerderheid van de asielzoekers geen vluchteling zijn, maar profiteurs.

Zij gaan nu lopen met het geld van mensen die het echt nodig hebben.

Na maanden speculatie over hoe het helikoptergeldprogramma er zou uitzien weten we het nu. Het is geen officieel programma, maar een verdoken transfer van de ECB, naar de overheden, naar de EU en dan recht naar Turkije!

Bron: WSJ
Foto: Steven Tom

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.